Pompierii nu au întrerupt nici acum căutările copilului de 5 ani căzut în Racoviţa în data de 20 iulie


Marian, copilul de 5 ani care a căzut în apele Racoviţei în data de 20 iulie, este căutat de pompieri şi la această oră.Marian Racotea

O lună şi jumătate a trecut de când minorul – unul din cei 6 copii ai făgărăşeanului Cornel Racoţea – a fost luat de ape, în timp ce se afla în căruţa condusă de tatăl său.

Bărbatul, cunoscut în Făgăraş pentru faptul că este văduv şi nu mai are un picior, se afla în ziua fatidică într-un atelaj hipo, împreună cu câţiva dintre copiii săi şi încerca să treacă pârâul învolburat după ploile abundente din acele zile. Marian, copilul cel mic, s-a dezechilibrat şi a căzut din

cmd. Dorin Moldovan

cmd. Dorin Moldovan

căruţă în pârâu.

Imediat după eveniment pompierii au început căutările. Au apelat chiar şi la colegii lor scafandri de la ISU Mureş şi ISU Covasna. Nu l-au găsit nici până astăzi. Cu toate aceste, căutările nu au fost întrerupte.

,,Noi îl căutăm şi acum pe minorul dispărut, nu zilnic, însă destul de des, în funcţie şi de restul activităţilor şi intervenţiilor pe care le avem. De exemplu, l-am căutat vinerea trecută (31 august 2018), duminică (2 septembrie 2018), luni (3 septembrie 2018), mai puţin astăzi. Căutăm prin observare de pe mal de la locul în care a căzut în Racoviţa şi până la vărsarea în canalul de fugă, iar cu barca facem căutări de unde iese Berivoiul în Olt şi până la barajul de la Olteţ”, a declarat comandantul Dorin Moldovan, şeful Detaşamentului de Pompieri de la Făgăraş.

Căutătorii nu şi-au exprimat oficial un punct de vedere în legătură cu şansele victimei de a mai fi în viaţă, dar oamenii care ştiu tragedia şi au cunoştinţe pescăreşti spun că nu ar fi exclus ca trupul minorului să fi fost mâncat de peştii răpitori, precum somnul sau ştiuca.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.