Salariile de la Fabrica de Pulberi au ajuns la zi numai după ce sindicaliştii au deschis proces


Nu mai este o noutate că în acest an salariile angajaţilor de la Fabrica de Pulberi au întârziat 6 luni. Sătui să-şi mai aştepte banii în van, oamenii au apelat la sindicatul de care aparţin şi i-au dat în judecată pe cei pe care îi consideră răspunzători de neplata banilor: Romarm şi Ministerul Economiei.Fabrica de Pulberi

,,În data de 8 august 2018 am înregistrat la Tribunalul Braşov o acţiune prin care am chemat în judecată Compania Naţională Romarm şi Ministerul Economiei. După ce au fost informate că s-a declanşat litigiul de muncă, cele două instituţii au deblocat situaţia, astfel că în data de 23 august au fost virate salariile oamenilor până în luna iulie inclusiv. Urmează ca la finalul lunii septembrie să se dea salariul aferent lunii august. Deocamdată nu ne gândim să retragem acţiunea de pe rolul instanţei”, a declarat Lucian Cupu, liderul Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro.

Primul termen care s-a dat în dosarul nr. 2579/62/2018 al Tribunalului Braşov a fost programat pentru data de 24 octombrie 2018.

Lucian CupuSindicatul, în calitate de reclamant, s-a adresat instanţei de judecată în numele membrilor săi. Însă efectul pozitiv al procesului s-a răsfrânt şi asupra celorlalţi angajaţi ai Fabricii de Pulberi care nu sunt membri de sindicat şi care au primit salariile în rând cu membrii.

Membrii sindicatului sunt scutiţi de plata asistenţei şi reprezentării juridice în instanţă, costurile acestor activităţi fiind suportate din cotizaţia pe care sindicatul o varsă către Federaţia Cartel Alfa. Juriştii care s-au ocupat de procesul intentat de sindicat sunt angajaţi ai acestei federaţii.

De asemenea, în mod indirect, efectele acestui litigiu s-au văzut şi în celelalte fabrici din ţară care aparţin de Romarm şi fac parte din industria de apărare. Salariaţii din toate aceste unităţi s-au trezit şi ei cu salariile la zi.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.