Preot în Şoarş, pictor voluntar în Făgăraş


gang 1Săptămâna Mobilităţii Europene, sărbătorită la Făgăraş în perioada 16 – 22 septembrie, aduce culoare pe gangurile oraşului.

Primăria Făgăraş, prin compartimentul condus de Dacia Săpătoru, a decis ca în cadrul acestei săptămâni să fie pictate gangurile din municipiu.

Primul care a intrat în lucru este cel de lângă Şcoala Gimnazială nr. 1 din Făgăraş. În câteva zile, copiii şi adulţii care vor trece pe acolo vor avea parte de un gang tematic, viu colorat.

Unul dintre pictorii voluntari, surprinşi astăzi la muncă de ziarul ,,Salut Făgăraş”, este preotul din Şoarş, Ciprian Adomnicăi.

gang 2,,Pe acest gang, la finalul săptămânii, vor fi 8 plăci colorate. Eu cu soţia ne-am propus să facem patru plăci. Cele 8 plăci vor avea fiecare câte o temă, temă care va reprezenta un an calendaristic începând cu anul 2011. Suntem 4 voluntari care lucrăm la gang. O placă are în jur de 4 mp, aşa că ne ia ceva timp să le facem. Am dobândit această îndemânare pictând icoane”, spune preotul, în timp ce mânuieşte o pensulă pe zidul din plăci de beton.

Vecină cu preotul este o altă voluntară care şi-a luat sarcina să dea culoare şi viaţă uneia dintre plăcile zidului. Mariya Klym se numeşte şi este din Ucraina. Stă de 3 ani la Făgăraş, a făcut studii de pictură şi spune că şi-a găsit timp să dea o mână de ajutor pentru că se află în concediu de creştere a copilului

gang 3De mâine începe voluntariatul şi pe un al doilea gang din municipiu – cel care face legătura străzii 1 Decembrie 1918 cu strada Dr. Ioan Şenchea. La acest gang, situat lângă staţia de autobus Codreanu, voluntarii cu talent în domeniul picturii sunt aşteptaţi miercuri de la ora 10.30.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.