Pentru că avem multe de spus!

.

Preot nou la Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Victoria


Părintele Octavian Smădu de la Victoria s-a pensionat. Parohia în care a slujit şi în care îşi mai continuă activitatea teologică şi din poziţia de preot pensionar s-a îmbogăţit cu un alt membru al familiei – părintele Daniel Smădu.

Acesta a fost instalat preot în Parohia Victoria II în data de 23 decembrie, adică în duminica de dinaintea Crăciunului. Hirotonia sa întru diacon a avut loc la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului chiar în ziua praznicului, 6 decembrie.

preot Victoria 2

Noul preot este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice (secţia Finanţe-bănci) şi al Facultăţii de Teologie, ambele din cadrul universităţii sibiene ,,Lucian Blaga”. După terminarea primei facultăţi, a lucrat o vreme în domeniul bancar. În timpul studenţiei a fost ales prin vot secret de către studenţi în Senatul Universităţii. A fost membru în Comisia de Cercetare şi Relaţii Internaţionale şi în Consiliul Facultăţii de Teologie.

preot Victoria 3

Pr. Daniel Smădu este convins că experienţa de la bancă şi din Senatul Universităţii sibiene l-a ajutat să interacţioneze cu tot felul de oameni şi a contribuit la formarea sa în cel care este acum.

,,Este un dar de la Dumnezeu să îmi încep pastroraţia şi să mă dedic slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor într-o parohie în care toate sunt aşezate datorită jertfei părintelui Octavian Smădu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sub îndrumarea ÎPS Laurenţiu şi cu ajutorul oamenilor, vom continua activitatea socială deja începută la aşezământul ,,Sfântului Ierarh Nicolae” şi ne vom da interesul să dezvoltăm proiecte culturale, catehetice şi sociale”, a precizat noul preot, fiindu-i recunoscător părintelui său, de la care a preluat activitatea în Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Daniel Smădu este mezinul părintelui Octavian Smădu, fiind cel mai mic dintre cei trei copii ai acestuia.

preot Victoria 1

,,Îl rog pe bunul Dumnezeu să ne ajute, să ne lumineze, să ne arate cum trebuie să ne trăim viaţa ca şi creştini adevăraţi”, a concluzionat noul preot paroh.

Vrednic este!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.