Pentru că avem multe de spus!

.

Preotul Cătălin Socaciu va fi instalat mâine la Boholţ


Enoriaşii din comunitatea Boholţului vor avea de mâine un nou preot la biserica din sat. Această parohie a rămas vacantă la începutul lunii decembrie, când, după 7 ani de preoţie acolo, preotul Ioan Paroş a fost transferat la Biserica Brâncoveanu din Făgăraş.

Succesorul preotului Paroş se numeşte Cătălin Socaciu. Vine din comuna Mândra şi are 27 de ani.preot Boholt

Mâine, 30 decembrie, va fi instalat la Boholţ în prezenţa unui sobor de preoţi, a protopopului Marius Corlean şi a părintelui stareţ de la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, Atanasie Roman.

,,Hirotonia mea ca preot s-a făcut în a doua zi de Crăciun la Braşov de către Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza. Hirotonia întru diacon a avut loc la Mânăstirea ,,Constantin Brâncoveanu” în duminica de dinanintea Crăciunului. Este prima parohie în care slujesc. Comunitatea de la Boholţ numără în jur de 200 de persoane”, a precizat preotul Cătălin Socaciu.

Părintele Socaciu a absolvit în 2017 Facultatea de Teologie a Universităţii sibiene ,,Lucian Blaga”, iar în momentul de faţă îşi continuă studiile cu un masterat.

Este profesor de religie şi predă această disciplină la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” şi la Colegiul Tehnic ,,Aurel Vijoli”.

Vrednic este!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.