Pentru că avem multe de spus!

.

Prins în flagrant în timp ce încerca să ofere mită polițiștilor


  • Un tânăr de 21 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, după ce a încercat să le ofere bani polițiștilor, care l-au oprit pentru depășire neregulamentară.

Fapta s-a petrecut joi după-amiază, în jurul orei 15.30, pe DN1, în zona localității Codlea. Tânărul șofer a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri în timp ce efectua o depășire neregulamentară. Întrucât fapta impunea reținerea permisului, acesta a încercat să le dea oamenilor legii 150 de lei pentru a trece cu vederea.Polițiștii, însă, nu s-au lăsat înduplecați, astfel tânărul a suplimentat valoarea la 300 de lei, 70 de euro și 30 de zloți!Ghinion pentru tânăr, polițiștii au anunțat fapta, iar șoferul a fost prins în flagrant! Acum el este cercetat în cadrul unui dosar penal.

„La data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 15,30, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ghimbav și Poliției Municipiului Codlea, au oprit în trafic, un tânăr în vârstă de 21 ani, care a săvârșit o contravenție la regimul rutier (depășire neregulamentară), în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, la km. 188+300m.

Întrucât fapta impunea reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conducătorul auto a oferit polițiștilor, pentru ca aceștia să nu dispună asupra sa măsurile legale care se impun,

suma de 150 lei.  Fiind refuzat în mod ferm de către cadrele de poliție, bărbatul a suplimentat valoarea inițială, oferind în total, în același scop, suma de 300 lei, 70 euro și 30 zloți. Cu privire la aspectele constatate, polițiștii brașoveni au sesizat, de îndată, reprezentanții D.G.A. – Serviciul Teritorial Brașov, care împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au prins în flagrant conducătorul auto.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar  penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”dare de mită”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 din Codul Penal“, se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.

One thought on “Prins în flagrant în timp ce încerca să ofere mită polițiștilor

  1. constantin ionescu

    Acest “sofer”,nu a constientizat nici in clipa cand a fost oprit,ca a pus in pericol mai multe vieti…..iar daca politistii acceptau mita,el conducea in continuare iresponsabil.Bravo Politistilor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.