Pentru că avem multe de spus!

.

Prinţul Charles a vizitat luni Sibiul


20180604_162032Aflat în prima vizită în municipiul Sibiu – în ultimii 20 de ani – moștenitorul coroanei britanice a traversat strada Mitropoliei pentru a intra la Muzeul de Istorie. Închis, de obicei, în cursul zilelor de luni, muzeul a găzduit repetiția unui spectacol de teatru, din care o parte a fost pregătită și pentru Prințul Charles.

El a fost întâmpinat de directorului Muzeului Național Brukenthal, Sabin Luca, de rectorul Universității ,,Lucian Blaga”, Ioan Bondrea, de rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, și de directorul Teatrului ,,Radu Stanca”, Constantin Chiriac. Alături de Prințul Charles s-a aflat și ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

Vizita Prințului de Wales are loc în contextul în care ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară sub patronajul său.

În afară de Muzeul de Istorie, Prințul Charles a vizitat și alte obiective din oraș.print-charles-7

După aproximativ 20 de minute de la intrarea în Muzeu, Prințul Charles a pornit într-un scurt traseu prin centrul istoric al orașului. A vizitat Piața Huet, a trecut peste Podul Minciunilor și apoi pe sub Turnul Sfatului.  A văzut Sibiul din Piața Mare, din Piața Schiller, a văzut Sala Thalia, precum şi parcul Cetății.

Vizita prințului s-a încheiat rapid, după doar o oră.

Săptămâna trecută, la Viscri, Alteța Sa s-a întâlnit și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, pentru a discuta despre posibilele proiecte comune pentru anul 2019, când Sibiul va fi Regiune gastronomică Europeană.

Ultima data, Charles a vizitat Sibiul în urmă cu 20 de ani.

Foto: turnulsfatului.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *