Pentru că avem multe de spus!

.

Pui de urs, chinuit de mai mulți săteni din Augustin


pui de urs1Scene incredibile surprinse cu un telefon mobil în apropierea localității Augustin. Un pui de urs a fost prins de localnici și chinuit, spre amuzamentul oamenilor care l-au găsit.

Filmarea, postată pe un grup ai iubitorilor de animale, a stârnit un val de reacţii dezaprobatoare. Asociațiile pentru protecția animalelor s-au autosesizat și cer tragerea la răspundere a celor care au chinuit ursulețul.

IPJ s-a autosesizat și va deschide dosar penal pentru braconaj, dosar ce va fi instrumentat de către Parchetul din Rupea.

,,În legătură cu materialul video postat pe o rețea de socializare, privind prinderea unui pui de urs, colegii mei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de braconaj, resppectiv rănirea sau schingiuirea animalelor. Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea. În cauză, din primele verificări, a rezultat că persoanele care apar în materialul video se aflau la cules de fructe de pădure. Au identificat puiul de urs și au făcut câteva fotografii și filmulețe cu acesta. Iar ulterior i-ar fi dat drumul în libertate. Situația rămâne în continuare sub observația noastră, astfel încât să nu fie produse eventuale vătămări ale animalelor sau ale persoanelor care trec sau locuiesc în zona respectivă“, ne-a declarat subcomisar  Ionuț Marin, IPJ Brașov.

Din fericire, puiul de urs a fost eliberat deorece localnicilor le-a fost teamă că ţipetele disperate ale animalului ar putea-o alerta pe ursoaică.

A fost informat și administratorul fondului de vânătoare din zona respectivă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.