Pentru că avem multe de spus!

.

PUROLITE construiește la Victoria o stație ultra-modernă de epurare a apelor uzate


(ADVERTORIAL)

Compania americană PUROLITE anunță că a demarat procesul de construcție a unei stațiiultra-moderne de epurare a apelor uzate, cu tehnologie de ultimă generație, în cadrul unității de producție a firmei PUROLITE din orașul Victoria, județul Brașov, România.

Investiție de peste 15 milioane de dolari pentru un impact redus asupra mediului înconjurător

Purolite a semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul în București, firmăce aparținegrupuluicu același nume,lider mondial în managementul apei pentru sectoarele industriale și municipale, care va proiecta, va construi și va asigura funcționarea stației în valoare de 15 milioane de dolari. Stația va deține multiple sisteme de epurare și va fi extrem de eficientăîn ceea ce privește purificarea apei reziduale, împiedicând mirosurile neplăcute săpătrundăîn atmosferă, permițând totodată si reutilizarea apei. Proiectarea stației va avea ca priorități principiile de conservare, optimizare și refolosire, astfel încât instalația rezultată să fie extrem de durabilăși cu impact redus asupra mediului înconjurător. purolite

Pânăîn prezent, terenul a fost împrejmuit și pregătit pentru studiul geotehnic. De asemenea, un sistem de evacuare prin conducte subterane este în curs de autorizare și va funcționa în conformitate cu reglementările locale cu privire la procedura de autorizareși practicile de siguranță.  Deși se preconizează ca proiectul să fie pus în funcțiune în anul 2020, se așteaptă încă toate autorizațiile necesare.

Începând din anul 2018, Purolite, împreună cu firma WABAG, lucreazăla dezvoltarea unei soluții de epurare personalizată, soluție care implică procese aerobe, anaerobe, membrane și procese chimice/ fizice care reduc încărcărilesurselor de apăși asigură o epurare de cea mai înaltă calitate a apei reziduale, care va respecta reglementările naționale cu privire la evacuare.

În prezent, la Victoria, apele sunt procesate de o stație de epurare veche, construităîn anii 1950. Firma Purolite SRL funcționează ca și unitate de producție în orașul Victoria de peste 24 de ani, respectând întotdeauna normele de calitate ale mediului și apei. Însă, pentru asigurarea unei epurări de înaltă calitate, o nouă stație de ultimă generație este necesară. Standardele de protecție a mediului înconjurător sunt din ce in ce mai stricte la nivel global, iar Romania nu este o excepție. Stația de epurare varespecta standardul NTPA001, conform cerințelor legislației din România.

WABAG – partener cu peste 90 de ani de experiență în tratarea apelor

Pe lângă asigurarea unui parteneriat de proiectare și construire a stației, firma WABAG va pune în practică expertiza de care dispune pentru a facilita o funcționare și întreținere eficientă a stației, pe o perioadă de 15 ani. Acest lucru va conduce la dotarea stației de epurare cu cele mai noi și mai eficientetehnologii disponibilela nivel global și va permite firmei PUROLITE săfacă ceea ce știe cel mai bine  – să dezvolte, să producăși să extindă tehnologiile pe bază de rășini, pentru a susțineștiințele vieții (life sciences), darșialteindustrii.

puroliteWABAG este o firmă specializată,cu o experiență de peste 90 de ani, care oferă servicii complete în domeniul epurării apelor, având la activ peste 6000 deinstalații construite. WABAGfuncționeazăîn 20 de țări de pe 4 continente și sunt lideri în dezvoltarea și întreținerea soluțiilor personalizate pentru epurarea apei. Compania a fost în numeroase rânduri premiată și recunoscută pentru inițiativele sale de proiectare inteligentă și sustenabilitate.

Purolite în România, unitate certificată ISO 14001 și certificată FDA

Purolite găzduiește în Romania și o unitate de producțieprodusefarmaceuticeinspectată  de FDAșicertificată EU cGMP.Fabrica realizează produse care contribuie la sănătatea și bunăstarea oamenilor și este auditată periodic de către autoritățile sanitare din toată lumea.

În iunie 2019, Purolite a obținut certificatul ISO 14001:2015 – sistemul de management de mediu.Certificarea vine ca o confirmare a faptului că unitatea de producție din România respectăstandardele și reglementările locale și europene în domeniul protecției mediuluiînconjurător.

Purolite Romania are peste 280 de angajați în orașul Victoria și este parte integrantă din rețeaua PUROLITE care cuprinde peste 40 de birouri la nivel global și unități de producție la nivel mondial.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.