Pentru că avem multe de spus!

.

Repriza a III-a a meciului Nitramonia Făgăraş – Şoimii Sibiu a fost cea mai spectaculoasă!


Returul meciului de fotbal dintre echipele anilor ’80 ale Nitramoniei Făgăraş şi Şoimilor Sibiu s-a încheiat cu un scor de egalitate.

echipa Făgăraşului pe stadionul Park Arena

echipa Făgăraşului pe stadionul Park Arena

Partida s-a disputat vineri, 17 august, de la ora 18.00, pe stadionul Park Arena din Făgăraş, după ce turul a avut loc pe stadionul sibian Obor în data de 10 august, scorul de la Sibiu fiind şi acela la egalitate, ,,ca la table”, 6-6, după cum glumeşte făgărăşeanul Vasile Nucă, unul dintre jucătorii Nitramoniei.

În retur, ocaziile la poartă au fost ceva mai rare, partida încheindu-se cu scorul de 3-3. Marcatorii făgărăşeni au fost: Cosma Alexandru, Buciumean Careca şi Enăştescu Vasile.

Fiind un meci din categoria old boys, echipele au decis ca reprizele să dureze câte 35 de minute.

,,Repriza a III-a a fost însă cea mai lungă şi mai spectaculoasă. S-a desfăşurat în tihnă pe terasa restaurantului Laguna Albastră şi a însemnat în mare parte depănare de amintiri. La stadion au fost cam o sută de spectatori, mare parte din ei fiind prieteni, familii, simpatizanţi şi foşti jucători. Pe stadionul sibian, în tur, numărul celor care au venit să ne vadă a fost cam acelaşi”, a declarat Vasile Nucă.

Tradiţie respectată cu regularitate

,,Ideea organizării acestor meciuri amicale cu generaţia similară de la Sibiu şi cu cea de la Braşov este mai veche. Facem asta cam o dată la doi ani. De data aceasta, dorinţa organizării a fost a sibienilor, iar luna august a fost aleasă pentru că mulţi dintre jucătorii echipelor, mai ales dintre cei de la Şoimii, sunt plecaţi în străinătate pe parcursul anului şi numai acum se întorc acasă”, a declarat jucătorul Vasile Nucă.

cele două echipe în returul de la Făgăraş, 17 august 2018

cele două echipe în returul de la Făgăraş, 17 august 2018

Făgărăşean la origini, Vasile Nucă este familiarizat cu ambele echipe. A jucat la Nitramonia în perioada 1974 – 1976, a jucat la Şoimii Sibiu în anii 1982 – 1984, iar apoi a încheiat tot cu Nitramonia în intervalul 1987 – 1991. Pe vremea aceea Nitramonia era echipa Combinatului Chimic şi se afla în Divizia B.

 

Lotul făgărăşenilor

,,Media de vârstă a jucătorilor din echipa Făgăraşului este cuprinsă între 40 şi 63 de ani. De fapt, sunt mai multe generaţii ale Nitramoniei de odinioară care formează pentru acest meciuri un singur lot, respectiv generaţiile 1976 – 1984”, declară Vasile Nucă.

Iată, în general, componenţia echipei făgărăşene la meciuri:

Portari: Szalad Cătălin şi Gângă Marius
Jucători: Stiniguţă Doru, Coman Silviu, Cosma Alexandru, Chelemen Mircea, Guşeilă Dan, Palfi Emil, Teacă Mihai, Toma Ioan, Gabor Iulian, Negroiu Bebe, Enăştescu Vasile, Buciumean Careca, Nucă Vasile, Chiric Marian, Cocan, Răduleţ Dorin, Rizea Adrian, Băcilă Cosmin, Sfrijan Ionel, Gherghe Costel, Gherghe Alexandru, Androne Gheorghe.

Dintre jucătorii Făgăraşului, Negroiu Bebe este plecat din ţară şi locuieşte în SUA.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.