S-a prelungit termenul pentru schimbarea contractelor de energie electrică


Veste bună pentru românii care vor să plătească mai puțîn la electricitate dar încă nu au aplicat să își schimbe contractele! Termenul a fost prelungit de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Românii au timp, așadar, până pe 31 martie, să își aleagă furnizorul de energie electrică, odată cu liberalizarea pieței, anunță Antena 3. 

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piața de energie electrică din România s-a liberalizat complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial. Prin urmare, prețurile de furnizare la clienții casnici nu mai sunt stabilite de către ANRE, acestea se formează în mod liber pe baza cererii și a ofertei.

Termenul inițial până la care consumatorii români iși puteau alege un nou furnizor de energie electrică, cu prețuri concurențiale, era finalul lunii ianuarie. Însă în urma unui val de critici și nemulțumiri, exprimate inclusiv de Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ANRE a anunțat prelungirea teremenului.

,,Având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienților casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanță, precum și asigurarea condițiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 și pentru ca procesul să se desfășoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienții casnici să beneficieze de prețul din oferta concurențială”, se arată în comunicatul ANRE.

 







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.