S-a votat: ne plimbăm fără bilet cu autobuzul Făgăraşului


Autorităţile locale îşi propun să încurajeze făgărăşenii să circule cu autobuzul municipiului. Astfel, se reduce gradul de poluare şi se descongestionează traficul zilnic. În acest sens, primarul a propus un proiect de hotărâre prin care în fiecare an, timp de o săptămână, transportul public local să fie gratuit pentru toată lumea.Făgăraş

Proiectul s-a dezbătut şi s-a votat luni seară, în şedinţa Consiliului Local.

Săptămâna de gratuitate cu autobuzul oraşului are loc în cadrul campaniei de mobilitate europeană, adică 16-22 septembrie.

Municipiul Făgăraş, ca semnatar al Convenţiei Primarilor, participă anual la campaniile de mobilitate: (EMW/SME) Săptămâna Mobilităţii Europene şi (TSG) Jocul Şarpelui în Trafic. Aceste campanii distractive şi eficiente ce se desfăşoară sub egida Comisiei Europene sunt destinate cetăţenilor, în special elevilor, pentru promovarea transportului sustenabil: mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiaşi maşini sau a mijloacelor de transport public local .

Ziua de 22 septembrie, anual, este declarată Ziua Europeană fără Maşină.

Municipiul Făgăraş pierde circa 4.000 de lei din faptul că nu încasează bilete timp de o săptămână, însă beneficiile pe viitor ale transportului sustenabil sunt mult mai mari.

reclama Cafe DuoOne thought on “S-a votat: ne plimbăm fără bilet cu autobuzul Făgăraşului

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.