„Săptămâna prevenirii criminalității“ debutează cu prevenirea delincvenței juvenile


saptamana prevenirii criminalitatiiÎn perioada  21 – 25 mai 2018, se va derula la nivel naţional prima ediție din acest an  a manifestării ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

În intervalul menţionat, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov va desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire care fac obiectul programelor şi campaniilor aflate în derulare la nivelul judeţului Braşov de la începutul anului 2018.

Acţiunile specifice vor fi organizate în parteneriat cu: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale, mass-media.  Astfel, poliţiştii braşoveni se vor întâlni cu cetăţenii, de la cei mai mici până la cei mai vârstnici, cărora le vor oferi materiale preventive, recomandări, explicaţii, exemple utile despre cum să se ferească pentru a nu deveni autori sau victime ale infracţiunilor.

Agenda activităţilor:

Luni 21 mai 2018 – Prevenirea delincvenței juvenile. Organizarea unor activități preventive la Școala Gimnazială Ticușu Vechi (expuneri de materiale video pe tema prevenirii delincvenței juvenile, difuzarea unor filme și spoturi cu mesaje preventive, expunerea aparaturii și a tehnicii din dotarea polițiștilor, exercițiu demonstrativ cu câinele de serviciu).

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea de activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ preuniversitar pe tema prevenirii delincvenței juvenile.

Marţi  22 mai 218 – Prevenirea victimizării minorilor. Organizarea şi desfăşurarea  unei dezbateri  cu elevi ai claselor a IX-a de la Liceul Andrei Mureșanu Brașov pe tema  cyberbulling-ului. Elevii vor participa la jocuri de rol pe tema abordată. La activitate va participa un specialist psiholog de la Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Braşov și un specialist de la B.C.C.O. Brașov. Organizarea şi desfăşurarea  unei întâlniri cu preșcolarii Grădiniței nr.36 Brașov pe tema siguranței personale și a prevenirii disparițiilor de minori. Preșcolarii vor participa la jocuri pe tema abordată și vor viziona filme și spoturi cu mesaje educativ-preventive.

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea de activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ preuniversitar pe tema siguranţei în mediul online.

Miercuri  23 mai 2018 – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. Organizarea şi desfăşurarea unei acţiuni în mun.Brașov pentru distribuirea de    materiale cu recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor prin ,,metoda accidentul”. Lansarea unui spot video cu mesaj pentru prevenirea înșelăciunilor prin ,,metoda   accidentul” la posturile locale de televiziune.

În județul Brașov – Organizarea şi desfăşurarea de întâlniri/acţiuni în mediul urban și mediul rural cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi cetăţenii pentru prezentarea/distribuirea  unor materiale cu recomandări privind modalităţile de prevenire a  furturilor din locuințe, curți , anexe  gospodărești și a înşelăciunilor prin diverse metode.

Joi 24 mai 2018 – Prevenirea violenţei în mediul familial. Organizarea unei întâlniri pe tema prevenirii violenței în familie la care vor fi prezenți studenți ai Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania Brașov  și asistenți sociali profesioniști de pe raza jud. Brașov. La activitate vor participa specialiști de la D.S.S. Brașov,  D.G.A.S.P.C. Brașov, Biserica Reformată  ,,Casa Speranței” Brașov, Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Brașov  și Serviciul  Investigații Criminale din I.P.J. Brașov.

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea de acţiuni pentru distribuirea de materiale cu mesaje preventive şi consilierea persoanelor aflate în risc victimal.

Vineri 25 mai 2018 – Siguranţă rutieră

Organizarea și desfășurarea fazei județene a concursului școlar ,,Educația rutieră -Educație Pentru Viață“. Activitatea va fi organizată și desfășurată împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov  și  S.D.S. – Școala de Conducere Defensivă,  pe circuitul din com.Prejmer.

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea unor întâlniri cu elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar pentru prezentarea de materiale pe teme de  educaţie rutieră. Activitățile vor viza pregătirea elevilor pentru perioada vacanței de vară.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.