Pentru că avem multe de spus!

.

Schimbări majore în lotul de handbal de la CSM Făgăraş


 • Băcăuanul Acatrinei ar putea ajunge la Dinamo. Va fi înlocuit cu un jucător de la Steaua Bucureşti.
 • Alţi 5 jucători vor pleca de la lot.
 • CSM are în plan să aducă jucători mai tineri, nu vedete, susţine preşedintele Marius Gruia.

Despre Florin Acatrinei au curs rânduri întregi de cerneală în ultima vreme. El este unul dintre cei doi protagonişti ai scandalului izbucnit într-un club făgărăşean, în aceeaşi zi în care echipa suferise o înfrângere. Celălalt se numeşte Filip Marian. CSM

După ce au primit amenzi cumulate de 6.000 de lei, cei doi riscă să fie daţi şi afară de la club, la solicitarea preşedintelui Clubului, Marius Gruia, şi a primarului Sucaciu, având în vedere că echipa este în mare parte finanţată de la bugetul local.

,,Lui Acatrinei i-am spus de câteva luni că nu-i mai prelungesc contractul. E drept că şi el m-a sunat încă de prin iarnă să îmi spună că vrea să plece din diverse motive, legate în general de faptul că la Club nu se mai acceptau derapaje de conduită, dar la vremea respectivă nu i-am acceptat plecarea. În perioada imediat următoare după acele discuţii au început escapadele sale, cele pe care le cunoaştem. Pot să vă spun că ne-a ajutat doar jumătate de campionat, iar în cealaltă jumătate ne-a încurcat. El are contract pînă în 31 iunie. S-ar putea să îi reziliem noi contractul înainte de termen, pentru că am solicitat din nou acest lucru către Consiliul Director. Dacă se va vota rezilierea, nu îi vom mai plăti o lună de salariu, iunie. Despre locul unde se duce, deocamdată sunt numai supoziţii. Am înţeles că are un pre-contract cu Dinamo, dar nu pot să vă spun exact. Noi l-am preluat de la Călăraşi”, precizează preşedintele Marius Gruia.

Preşedintele Gruia a mai cerut o dată membrilor Consiliului Director să le rezilieze contractele de muncă lui Acatrinei şi Filip. Se întâmpla la jumătatea lunii mai. În schimb, Consiliul Director a votat atunci ca Acatrinei să fie sancţionat cu 4.000 de lei şi Filip cu 2.000 de lei. Preşedintele Gruia crede că a doua solicitare va fi aprobată.

Unul pleacă la Dinamo. Altul vine de la Steaua

Razvan Szopka

Razvan Szopka

În locul lui Acatrinei va veni un jucător tânăr. ,,Avem un pre-contract cu un alt jucător. Deocamdată nu-i dezvăluim identitatea, dar pot să vă spun că a jucat la Steaua Bucureşti şi în lotul naţional. Este tânăr, are 22 de ani şi este un familist convins. Ne-am blindat cu un jucător cel puţin la fel de valaros ca Acatrinei, dar mult mai disciplinat”, susţine preşedintele Clubului.

Acesta mai spune, însă, că vor fi mult mai multe schimbări în lotul secţiei de handbal în următoarea perioadă. Vor pleca de la CSM nu mai puţin de 6 jucători. Lotul are în total 21 de oameni. Cel despre care preşedintele are numai cuvinte de laudă este Răzvan Szopka: ,,Răzvan va pleca la Turda pe un salariu mult mai mare, echipă care a terminat pe locul III în campionat. Este unul dintre cei mai cumsecade jucători pe care i-a avut Clubul. El a mai jucat la Turda şi în trecut.”

În ce priveşte achiziţiile Clubului după plecarea celor 6 jucători, se ştiu de pe acum 3 jucători: înlocuitorul lui Acatrinei şi încă doi jucători cu care CSM se află la ora aceasta în discuţii foarte avansate.

,,O să mizăm pe jucători tineri, dar totuşi cu experinţă şi cu dorinţă de afirmare. Nu mai vrem vedete. Vor fi bani mai puţini de acum încolo şi muncă mai multă”, a concluzionat Marius Gruia.

Florin Acatrinei a avut cel mai mare salariu dintre jucătorii CSM-ului: 13.000 de lei. CSM va încerca să se descurce pe viitor cu un buget mai restrâns. Pe lângă finanţarea venită de la bugetul loc, în ultimii 2 ani de zile CSM a avut venituri proprii de circa 200.000 de lei din sponsorizări şi bilete vândute.

(Cristina Cornilă)
4 thoughts on “Schimbări majore în lotul de handbal de la CSM Făgăraş

 1. Lautaru Cosmin

  Buna…in primul rand jucătorul Acatrinei si nu este din Bacau ci din Piatra Neamt vad ca de la inceput aveti informatii eronate…cat despre jucatorul Sopka ce sa mai zic cand era la turda rupea pariurile si acum este cel mai cuminte jucator ce la.avut echipa din Făgăraș pe departe,asta aveti doar voi in mintea voastra…oricum cea ce se întâmplă la acesta echipa nu este normal unuii sunt santionati ca merg in club in timp ce domnul antrenor face acelasi lucru chiar impreuna cu cativa jucători ai echipei …deci unde este corectitudinea???sper ca mai departe sa faceti treaba buna ca echipa sa ramana acolo unde ii este locul…

  Reply
 2. Stefania

  Azi Gruia, dar nu te mai saturi sa tot vorbești de Acatrinei? Acatrinei in sus, acatrinei in jos. Dar de ce nu vorbești despre ce faci tu pe la bucuresti și de cum conduci tu clubul.
  Crezi ca te crede cineva când spui ca Acatrinei a vrut sa plece in iarna pentru ca nu se mai acceptau derapaje de conduita. Bai așa zisule director , pleca la o echipa care anul acesta a luat medalie, a luat o cupa.
  Și el v-a incurcat pe voi? Sau voi pe el?
  De ce ați început “cearta cu el” , ca i tăiați din bani ca echipa nu este in obiectiv, ce probleme ți a făcut la echipa? Spune-ne și noua. Și nu vorbe in vânt, arată probe.
  De ce nu l ați lăsat sa se antreneze? Ca ești tu director. Stai liniștit ca îți expira mandatul in Iulie, sa vedem cine te susține.
  Sa i reziliezi salariu cu luna Iunie? Cum o sa justifici tu asta la federatie? Când el a jucat la baraj ? 🤣
  Te vede Dumnezeu. Cât de mincinos ești și așa o sa ți dea!!!

  Reply
 3. Stefania

  I-ai spus tu lui Acatrinei ca nu i mai prelungești contractul ? Dacă știai ca in iarna a vrut sa plece, normal ca pe toată lumea duce capul ca va pleca și in vara.
  Dar pana sa te sune sa plece, vezi ca ii pupai picioarele !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *