Pentru că avem multe de spus!

.

Gheorghe Sucaciu: ,,Vom reda pietonilor pasajele subterane din centrul oraşului!”


Deja nu mai este o noutate pentru făgărăşeni că autorităţile locale vor să refacă total partea centrală a municipiului, cuprinsă între Catedrală, Cetate şi Primărie. Pentru acest motiv, în această primăvară, au expropriat toţi proprietarii privaţi de imobile (terenuri şi clădiri) din zona centrală. Cele mai cunoscute imobile pentru care autoritatea locală a achitat despăgubiri sunt pasajele din zona magazinului Big (vezi foto mai jos).

Fagaras (Foto - Marius Moruz)

Fagaras (Foto – Marius Moruz)

În total, au fost expropriate 9 persoane fizice (cu suma totală de 1,549,104.00 lei) şi o persoană juridică (cu suma de 1,052,694.23 lei).

Vezi AICI şi AICI lista expropriaţilor.

Suma necesară exproprierilor a fost achitată din bugetul municipiului, dar va fi recuperată din proiectele europene, pentru că refacerea centrului oraşului face de fapt obiectul unor proiecte europene.

Pentru refacerea zonei centrale autorităţile vor începe zilele următoare demolarea construcţiilor expropriate.

,,Începem demolarea construcţiilor din centrul oraşului de săptămâna viitoare, de la 1 octombrie. Estimez că vor dura câteva zile şi se vor realiza de către angajaţii noştri de la Administrarea Domeniului Public şi Privat. Trebuie să facem demolarea pentru că în toamna aceasta vom avea vizita pe teren de la ADR Centru. Iar, dacă tot le facem acum, vom şi igieniza spaţiul subteran şi vom da drumul la circulaţia prin pasajele subterane. Binenînţeles, vom face instalaţia electrică pentru a fi iluminate şi pe timp de noapte. Le vom da, ca dispozitiv de pază, Poliţiei Locale”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.