Pentru că avem multe de spus!

.

Se reface Biserica din Seliștat


biserica SelistatBiserica fortificată din Seliștat, cu o istorie de aproape 700 de ani, va fi refăcută cu fonduri europene. Potrivit bizbrasov.ro, refacerea lăcașului de cult va costa 1,33 milioane de lei.

,,Săptămâna trecută a fost aprobată finanțarea proiectului „Lucrari de reparatii, conservare si introducere in circuitul turistic al Ansamblului Bisericii Fortificate Evanghelice Seliștat”. Valoarea proiectului este de 1,33 milioane de lei, din care Uniunea Europeană contribuie cu 1,27 milioane de lei”, se arată pe bizbrasov.ro.

Biserica Selistat 2Biserica din Seliștat a fost construită între anii 1300 și 1350 și, după atacurile turcilor, a fost fortificată de către sași la sfârșitul secolului al XV-lea. Fortificarea bisericii s-a făcut în două etape, în prima, a fost fortificată doar biserica și locuitorii se retrăgeau în podul său în cazul unui atac, iar în a doua etapă a fost construit un zid de protecție.

Seliștatul se află la 28 km de Făgăraș, via Șoarș. Din punct de vedere administrativ aparține de comuna Șoarș și este unul dintre cele mai izolate sate din județul Brașov.

În același timp cu Seliștatul, și biserica fortificată din Vulcan va fi refăcută și redată circuitului turistic. Proiectul de reabilitarer are valoarea de 1,50 milioane de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.