Pentru că avem multe de spus!

.

Sibiul face lobby ca Microregiunea Ţara Făgăraşului să fie inclusă în strategia naţională


Microregiunea Țara Făgărașului, care a fost prezentată săptămâna aceasta în Cetatea Făgăraş (25 februarie 2019), în prezenţa comisarului european Corina Creţu, cuprinde și 12 localități din județul Sibiu.Sibiu

Este vorba de: Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu, Roșia.

Acestea se alătură localităţilor din Ţara Făgăraşului: municipiul Făgăraș, orașul Victoria, Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş.

În total, sunt 31 de unităţi administrativ teritoriale din cele două judeţe.

,,Am fost impresionată de viziunea acestei strategii, pe care o împărtășesc în mare măsură. Susținerea acestei strategii este așadar firească și ne va ajuta să atingem obiective și din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Sibiu, pe care de altfel încercăm să o îmbunătățim. În perioada imediat următoare ne vom alătura demersului prin care cei prezenți la această întrunire vor cere Guvernului României includerea acestei strategii în strategia națională, demers absolut necesar obținerii unei finanțări europene pentru proiectele care vor pune în practică strategia”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu, citată de stiridesibiu.ro.

Comisarul european Corina Creţu, în vizita sa la Făgăraş, i-a încurajat pe primarii localităţilor din Microregiune să prezinte strategia Guvernului României cât mai repede, pentru ca aceasta să fie aprobată, iar mai apoi să fie introdusă în viitorul exercițiu financiar – 2021 – 2026.

Strategia de dezvoltare Durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului este un document strategic de dezvoltare și conține un set de măsuri teritoriale şi acţiuni strategice cu rol în modelarea spaţiului din teritoriul microregiunii în scopul asigurării unor condiţii atractive de viaţă pentru populaţie şi susţinere a dezvoltării economice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.