Pentru că avem multe de spus!

.

Spectacol pentru copii și petrecere lăutărească în cartierul Galați


spectacol romi galati1În comunitatea de romi din cartierul Galați a fost sărbătoare mare astăzi! Copiii, dar și adulții s-au putut bucura de un spectacol oferit de către tinerii din cadrul Asociației Partida Romilor Pro Europa București.

Inițiativa – STAR – tineri pentru comunitate – este o continuare a acțiunilor implementate de către organizația de tineret, acțiuni ce au început în anul 2016, an în care s-a lansat campania Sunt Tânăr Activ Rom.

,,Este o zi foarte importantă pentru noi. Membrii organizației de tineret de la nivel central sunt prezenți la acest eveniment care se adresează copiilor. Ne bucurăm că sunt prezenți atât de mulți copii și că se bucură de acest spectacol cultural-muzical – ne-a declarat Adrian Berbec, președinte organizația de tineret – Asociația Partida Romilor Pro Europa București.

Tinerii din cadrul organizației Asociația Partida Romilor au avut și o întrevedere cu primarul Gheorghe Sucaciu, au discutat cu dascălii de la Școala Generală nr. 4, dar și cu părinții elevilo care frecventează această școală.

Iar apoi au pus în scenă un spectacol pentru cei mici în cartierul Galați.

spectacol romi intalnire primar,,Inițiativa este a Asociației Partida Romilor Pro Europa organizația tineret de la nivel central, de la București, se numește STAR – tineri pentru comunitate. Este pentru a doua oară când ei se duc în comunități. Au fost în județul Dâmbovița, acum sunt în județul Brașov, la Făgăraș. La ora 10.00 am avut o întâlnire cu domnul primar Gheorghe Sucaciu și am discutat despre ceea ce înseamnă implicarea autorităților în viața tinerilor de etnie romă din municipiu. La ora 12.00 am avut o întâlnire la Școala din Galați, cu părinți, cadre didactice. Tinerii romi implicați în acest proiect le-au explicat părinților prezenți care este importanța educației în viața copiilor, importanța școlii. Iar apoi, în cartierul Galați i-am bucurat pe cei peste 200 de copii cu un spectacol exclusiv pentru ei, animatori care au venit special tot din București pentru a le oferi micuților un spectacol. Iar spre finalul zilei – concert cu muzică lăutărească, au venit lăutari din București care i-au încântat pe cei din cartierul Galați,, ne-a spus Ionuț Androne, Asociația PaRTIDA Romilor Pro Europa Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.