Pentru că avem multe de spus!

.

Expoziție cu fotografii, prezentată la ședința de Consiliu local


mazilu expozitieFotografii unicat, de colecție, au fost prezentate miercuri seara, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Inițiativa îi aparține consilierului local Alexandru Mazilu. Acesta a dorit ca, prin această expoziție, să îi aducă în prim plan pe acei făgărășeni care au reprezentat orașul nostru la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

,,Acești oameni minunați care au înfăptuit Marea Unire au niște descendenți, cărora le-a transmis, printre altele, și ideea de patriotism, ideea de a fi român. Fotografiile au fost obținute de la muzeu și de la Fundația Culturală Negru Vodă. Sunt în număr de 11 fotografii cu oamenii merituoși de la 1918. Încep cu delegația celor șase șameni care ne-au reprezentat la Alba Iulia  – trei avocați, doi preoți și directorul Școlii Normale de la Zărnești. Expoziția este organziată în cinstea Centenarului,, ne-a explicat col. Alexandru Mazilu.

Pe lângă fotografiile cu înaintașii noștri expoziția prezintă și fotografii cu Făgărașul în perioada interbelică și postbelică.

,,Cu aceste fotografii vom merge și în școlile făgărășene, după un program bine stabilit cu domnii directori. Apoi vom merge și la spital, Casa de Cultură, muzeu,, ne-a mai explicat consilierul local..

În weekenduri fotografiile vor fi expuse în fața primăriei, pentru cetățeni. Expoziția este realizată cu sprijinul Muzeului Țării Făgărașului Valer Literat și Fundația Culturală Negru Vodă.

mazilu expozitie1

mazilu expozitie2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.