Pentru că avem multe de spus!

.

Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Făgăraș va fi revizuit


  • CNAIR a depus o solicitare în acest sens, la data de 20 decembrie 2018, pentru a obține o finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Interesant este că solicitarea vine la 3 ani după semnarea contractului de revizuire.

Valoarea totală a investiţiei este de 19,9 milioane de lei, din care 75%, respectiv 12,6 milioane de lei, reprezintă contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 25%, adică 3,1 milioane de lei, constituie contributia proprie a CNAIR, inclusiv TVA. autostrada

Proiectul presupune actualizarea actualului SF, cu următoarea structură minimă: sinteză, studiul de trafic, studiul privind alternative de traseu, investigatţi şi studii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu si modelul financiar, identificarea reţelelor şi instalaţiilor existente pe traseu, etapele de construcţie şi aspectele de sănătate şi securitate, autorizații, avize și acorduri, estimări de cost, raportul de audit de siguranță rutieră, precum și documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri.

În Master Planul General de Transport, autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Contractul de ,,Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș” a fost semnat încă în aprilie 2015, având atunci o valoare estimată de 16,3 milioane de lei fara TVA. Timp de 3 ani nu s-a întâmplat aproape nimic în acest caz: abia anul trecut CNAIR a anunțat că au fost identificați bani pentru realizarea contractului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.