Pentru că avem multe de spus!

.

Un băiat, primul născut al anului 2019 la Făgăraş! Va avea o viaţă de succes?


La Secţia de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş, primul copil care a văzut lumina zilei în acest an este un băiat.

Bebeluşul a venit pe lume chiar la debutul anului, 1 ianuarie 2019, la ora 11.00. maternitate

Primul născut în acest an în ţara noastră este tot un băiat şi s-a născut la Iaşi la 1 minut după miezul nopţii. Dacă ar fi venit pe lume mai devreme cu două minute, anul naşterii sale ar fi fost altul.

Îl lume, aproximativ 400 de mii de copii se nasc în prima zi a anului, arată datele UNICEF. Se spune că aceştia vor avea întotdeauna noroc şi că vor duce o viaţă lipsită de griji. Ţara în care anul acesta s-au înegistrat cele mai multe naşteri în prima zi este India, cu circa 70.000, urmată de China, cu circa 45.000. Pe locul al treilea se află Nigeria, cu 26.000 de naşteri în prima zi din an.

Tot mai mulţi părinţi îşi planifică sarcina astfel încât bebeluşul lor să se nască în prima zi a anului. Asta, deoarece există credinţa că a fi primul născut al noului an înseamnă o viaţă plină de succes.

La nivel mondial, prima cultură care a asociat noul an cu un bebelus a fost cea a Egiptului.

Astăzi s-au răspândit în toată lumea tot felul de credinţe legate de copiii născuţi în această zi. Adevărate sau nu, ele spun că bebeluşii născuţi pe 1 ianuarie vor avea mai mult noroc decât cei din jurul lor sau că familia unui astfel de copil va avea succes în anul respectiv.

În România s-a răspândit mai ales credinţa populară că, dacă în prima zi a anului primul venit pe lume e băiat, anul o să fie unul bun pentru comunitatea respectivă. Astfel, ar trebui ca beieţelul născut la maternitatea făgărăşeană pe 1 ianuarie 2019 să aducă bucurie şi succes nu numai familiei lui, dar – pentru că e băiat – să determine şi un an spornic pentru membrii comunităţii făgărăşene.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *