Tragic! Vântul a distrus acoperişul Bisericii fortificate din Cincu


Rafelele de vânt din cursul zilei de luni au lăsat urmări la Cincu. Acoperişul celei mai falnice biserici fortificate din zonă a fost distrus în mai multe locuri. La această oră bărbaţii din sat, membri ai comunităţii evanghelice, lucrează voluntar la reparaţii.

,,Ieri, când am ajuns la biserică şi am văzut ce s-a întâmplat, mi-a venit să plâng. Vântul puternic a zburat efectiv ţiglele şi au apărut mai multe găuri în acoperişul de la nava principală. Două dintre ele, una pe latura dreaptă, alta pe cea stângă, sunt chiar mari. S-au rupt laţi de la acoperiş, au căzut bucăţi de tencuială de la zidul bisericii, iar la casa parohială s-a spart un geam”, a declarat Brighitte Boghian, administratorul monumentului istoric.

Astăzi, mai mulţi bărbaţi din Cincu, ce aparţin confesiunii evanghelice, ajută cum pot la reparaţii. Biserica mai avea ţigle de rezervă, iar oamenii au sărit în ajutor cu schele, scări şi cu mână de lucru. Ei fac tot posibilul să repare acoperişul astăzi şi mâine, pentru că, dacă în zilele următoarea va ploua, stricăciunile vor fi mai mari.

Situaţia ar fi putut fi şi mai gravă de atât, dacă ar fi căzut pe biserică vreunul din brazii care o înconjoară.

 

 

acoperişul navei – partea dreaptă

acoperişul navei – partea stângă

  

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.