Trei dintre candidații PSD la funcția de primar din Țara Făgărașului au fost prezentați în cadrul unei conferințe de presă


  • Joi, 21 martie, la sediul PSD din Făgăraș, a fost organizată o conferință de presă, în care au fost prezentați trei dintre candidații PSD la funcția de primar din Țara Făgărașului.

PSD și-a desemnat candidații pentru primăriile din Țara Făgărașului, iar astăzi, joi, 21 martie, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentați trei dintre aceștia. Este vorba despre trei candidate femei, care s-au înscris în competiția electorală pentru alegerile locale din 8 iunie 2024.

Gheorghe Sucaciu

Acestea sunt actualul primar al orașului Victoria, Camelia Bertea, Roxana Opriș, candidat PSD la funcția de primar în comuna Voila și Adriana Ispas, candidat PSD la funcția de primar al comunei Sâmbăta de Sus. Cel care le-a prezentat a fost președintele PSD Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Camelia Bertea

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Victoria

,,Mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al orașului Victoria încă de acum două săptămâni, din partea PSD. Mă aflu aici pentru a le susține și pe cele două colege ale mele, Adriana Ispas și Roxana Opriș, pentru le asigura de tot sprijinul. Sperăm la o chipă puternică în Țara Făgărașului, o echipă de care să fiți mândri. Ce este extrem de important, din păcate, în România, egalitatea de gen are un procent destul de scăzut. Conform ultimelor date, România este pe ultimul loc, în ceea ce privește reprezentativitatea femeilor și pe penultimul loc privind decizia politică. Așadar, încercăm să echilibrăm acest lucru. Eu mă bucur că, deja, alături de mine, în județul Brașov, au mai apărut două doamne, care candidează la Sâmbăta de Sus și Voila. Consider că noi, femeile, putem aduce un echilibru. Avem un grad de empatie mult mai ridicat, uneori ascultăm mai mult, colaborarea este mai intensă. Dar știm să fim la fel de tranșate și dure atunci când trebuie. În acești 4 ani de mandat la Victoria m-am pregătit foarte bine știu ce înseamnă o echipă și ce înseamnă să lucrezi în echipă. Tocmai de aceea continui proiectul la Victoria, cu toate forțele mele”, a declarat edilul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Despre proiectele primarului orașului Victoria, Camelia Bertea, puteți citi și aici – CLICK. Amintim doar că aceasta a reuşit într-un singur mandat să deruleze proiecte pentru comunitate cât bugetul acestei comunităţi pe un sfert de secol, aproximativ 25 de milioane de euro.

Întrebată despre plecarea de la USR și de trecerea ei la PSD, Camelia Bertea a spus că a primit, în ultimii ani, mai mult sprijin din partea PSD.

,,Nu toți suntem la fel. Unii dintre colegi au perceput bine acest lucru, pentru că trei sferturi de la filiala USR din Victoria m-a urmat. A fost o decizie foarte grea, una pe care am luat-o în decursul mai multor luni. A contat, însă, un sprijin constant pe care l-am primit din partea PSD, au contat deschiderea și susținerea de care am beneficiat. Orașul Victoria fiind un oraș mic, cu posibilități financiare reduse, pentru a ne continua proiectele, am considerat că astfel, cu o echipă mai mare, putem continua proiectele”, a mai spus Camelia Bertea.

Camelia Bertea este profesor de 24 de ani, iar în ultimii 14 ani a fost director la Clubul Copiilor din Victoria.

Adriana Ispas

Cine este candidatul PSD la Primăria Sâmbăta de Sus

La Primăria Sâmbăta de Sus candidează, din partea PSD, Adriana Ispas. Este de profesie jurist și a profesat din 2004 la Primăria Sâmbăta de Sus, în aparatul de specialitate al primarului.

,,Mulțumesc pentru încurajarea în a-mi anunța candidatura la funcția de primar al comunei Sâmbăta de Sus. Mulțumesc tuturor sâmbetenilor care au venit cu solicitări în acest sens. Mulțumesc pentru sprijinul venit din partea primarului din Victoria, din partea primarului municipiului Făgăraș. Îmi propun să formez o echipă la Sâmbăta de Sus, care să fie îndreptată spre dorințele cetățenilor, aplecată spre doleanțele acestora. Să îi sprijine în realizarea tuturor proiectelor pe care le au. Îmi propun să contiui proiectele începute deja, dar și să demarăm altele noi. Sunt convinsă că voi avea alături oameni ai faptelor, care doresc să aducă aportul comunității în care trăiesc. Cu siguranță vom fi mult mai buni împreună”, a declarat Adriana Ispas.

Roxana Opriș

Candidatul PSD la funcția de primar al comunei Voila

Roxana Opriș este candidatul PSD la funcția de primar al comunei Voila. Aceasta a mai candidat la alegerile locale din 2020, însă independent. Este profesor de meserie, licențiată în administrație publică, este antreprenor în domeniul turismului și director de instituție de învățământ.

,,Motivul care m-a determinat să candidez la Primăria comunei Voila sunt nemulțumirile personale. Ceea ce eu aștept de la cetățenii comunei Voila este să strângă rândurile, să se organizeze și să facem împreună treabă. Îmi doresc o capmanie de bun-simț, eu am mai candidat și acum 4 ani și am avut una din cele mai frumoase campanii din Țara Făgărașului. Atunci am candidat ca și independent, dar mi-am dat seama că, fără o echipă în spate și oameni fără experiență, nu se poate, este foarte greu să reușești. Comuna Voila, în acest moment, are nevoie de foarte multe, mai ales că în ultimii ani nu s-a realizat absolut nimic. Îmi doresc să fiu în slujba cetățeanului”, a declarat Roxana Opriș, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Voila.

Marian Rasaliu

La conferința de presă au mai fost prezenți și deputatul de Brașov, Marian Rasaliu, și senatorul de Brașov, Marius Toanchină.

,,Echipa Partidului Social Democrat, la nivelul județului Brașov, se mărește cu trei doamne. pe Camelia o știm cu toții, am prezentat-o și acum două săptămâni. Este o forță, nu doar din punct de vedere administrativ, ci și un om pe care ne putem baza, și pe care mă bazez și eu, în postura de candidat al președinției Consiliului Județean Brașov. Mă bucur că s-a alăturat echipei și sunt sigur că toate proiectele pe care și le-a propus le vom realiza împreună. De asemenea, le urez bun venit celor două doamne, Adriana Ispas și Roxana Opriș. Cu siguranță veți vedea că PSD va avea o față cum n-am mai avut în ultimii 30 de ani. PSD Brașov a renăscut în acest an. Acești oameni, care au venit alături de noi, vor constui o nouă administrație în județ, care se bazează strict spre cetățeni, Brașov și locuitorii acestora. Eu candidez pentru funcția de președinte al CJ Brașov și voi face tot ceea ce îmi stă în putință ca proiectele mele să fie realizate” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Marius Toanchină

,,Echipa din Țara Făgărașului se extinde și se reconfigurează. Camelia Bertea a dovedit în doar într-un mandat că poate deveni un model de urmat. Pe doamna Adriana Ispas o pot sintetiza într-un singur cuvânt: bun simț. Odată cu venirea ei în rândurile PSD, bunul simț îmbracă și o haină politică. Sunt convins că va face lucruri minunate din Sâmbăta de Sus. Îi urez succes, face parte dintr-o echipă puternică și vaavea tot sprijinul nostru. Despre Roxana Opriș este tenace, un om care a dovedit că, deși s-a avântat într-o luptă de una singură, chiar dacă nu a fost încununată cu succes, s-a descurcat foarte bine. Comuna Voila are foarte multe neajunsuri, sperăm ca noua administrație să se ocupe, în mod special, de cele mai stirngente probleme din comună. De asemenea, domnul primar Gheorghe Sucaciu s-a angrenat într-un proces dificil, de schimbare a imaginii a acestui municipiu. Ar trebui să privim cu îngăduință, ele nu se pot realiza într-un an, doi, ci ele necesită timp”, a declarat senatorul Marius Toanchină.

,,Nu partidul formează o echipă, ci echipa formează un partid. Dacă ai o echipă foarte bună, atunci partidul are mult de câștigat. Noi am prezentat, acum, trei candidați femei la funcția de primar al comunelor Voila, Sâmbăta de Sus, respectiv al orașului Victoria. Veți vedea că avem cei mai buni oameni pe care îi prezentăm la aceste alegeri locale. De asemenea, îl susținem pe Marian Rasaliu la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, este un om care se apleacă și asupra problemelor din Țara Făgărașului. Doamna Bertea este primarul orașului din anul 2020 și se evidențiază cu o serie de realizări notabile: a reușit să redeschidă spitalul orășenesc și a atras finanțări de peste 25 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare a orașului, mai ales pentru infrastructură și utilități. Roxana Opriș este ambițioasă și energică, cu o dorință puternică de a contribui la dezvoltarea comunității locale din care face parte. Doamna Ispas are o pregătire profesională solidă în domeniul administrației publice și și-a propus să dezvolte comuna Sâmbăta de Sus, mai ales în domeniul economic, având un plan solid de extindere a activităților turistice din zonă”, a declarat președintele PSD Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Zilele viitoare vor fi anunțați alți candidați PSD la funcția de primar în comunele Țării Făgărașului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.