Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Un militar a călcat la Cincu, întenţionat, un câine pe marginea drumului. Animalul, cu coloana ruptă, a agonizat ore întregi


foto: Constanţa de azi

foto: Constanţa de azi

Un militar român care se afla la un exerciţiu la Cincu a trimis o poveste înfiorătoare ziarului ,,Constanţa de azi”, în care descrie cum un alt militar român a trecut intenţionat cu roţile unui blindat peste un câine. I-a rupt coloana vertebrală şi l-a lăsat să să zbată între viaţă şi moarte pe marginea drumului.

Autorul a preferat să rămână anonim.

Atât militarii români, cât şi cei americani din cadrul exerciţiului ce se desfăşoară la Cincu s-au arătat extrem de revoltaţi pe gestul nesăbuit şi crud al şoferului bilndatului.

Redăm mai jos textul transmis presei constănţene:

„Miercuri, în jurul orei 12, am fost martor ocular la un eveniment extrem de neplăcut, chiar șocant. Stăteam în fața corimecelor în care eram cazați așteptând ordinele de serviciu. Pe aleea ce urca la punctul de control către parcul cu tehnica militară au trecut două blindate Vamtac. La volan erau militari români, ținută ristop. În apropiere de popotă, pe partea dreaptă a aleii, dormeau, cu capul în iarbă, doi câini, unul de talie mică, altul de talie mare. În urcare, primul blindat Vamtac a tras de volan dreapta deși aleea era suficient de lată și liberă, intrând cu roata pe porțiunea de iarbă. Fără niciun semnal sonor și fără a încerca nicio manevră de evitare, a mers direct spre acei câini. Primul câine, cel mic, a fugit la timp, dar din păcate celălalt câine, de talie mare, nu s-a trezit și prin urmare roțile din partea dreaptă a vehiculului greu de câteva tone au trecut peste mijlocul animalului. A fost o imagine pe care nu o să o uit niciodată.

Animalul s-a târât scheunând în șanțul aflat în apropiere, cu coloana frântă și picioarele din spate zdrobite. Ajuns în șanț a început să scoată sune de suferință. Au fiind un mare iubitor de animale nu am putut urmări în continuare scena, m-a apucat plânsul și am mers în dormitor, gândindu-mă cum e posibil așa ceva, dacă un om întreg la cap ar putea fi capabil să provoace o asemenea suferință unui suflet nevinovat. Omul acela e militar, poartă armament, cum a trecut oare evaluările psihologice?

La ora prânzului, mulți militari venind spre popotă la masă, au văzut câinele scheunând și zbătându-se. Militarii americani erau revoltați, au încercat să ia animalul în brațe, să îl îngrijească dar nu se putea deoarece câinele era în agonie. Oameni cu suflet au încercat să îi dea apă, să îi aline suferința.

Militarii mai în vârstă din poligon mi-au spus că șoferul respectiv nu era la prima abatere de acest fel, fiind de fapt un obicei de-al lui și acționând așa ori de câte ori avea ocazia.

Din întrebările adresate la examenele psihice ce se efectuează periodic, anumite întrebări se referă la cruzimea față de animale. Respectivul șofer ar trebui identificat, pentru că după foile de parcurs nu este greu. Omul acela trebuie să urmeze tratament psihoterapeutic, trebuie să se facă o anchetă internă pentru a fi sancționat”.4 thoughts on “Un militar a călcat la Cincu, întenţionat, un câine pe marginea drumului. Animalul, cu coloana ruptă, a agonizat ore întregi

 1. Ludu Petre

  PAI DU-TE BA NENE LA SUPERIORI SI FA-I RAPORT, LASA ANONIMATUL. ASA TRUPETI SANDILAI NU AU CE CAUTA IN ARMATA ROMANA!

  Reply
 2. Marcu Ioana

  Va rog sa nu lasati lucrurile sa ramana asa! Consider ca pentru domnul care a calcat cainele, este nevoie de o evaluare psihologica sau psihiatrica amanuntita. O astfel de persoana nu poate sa detina permis de port arma, sau armele din dotare, avand asemenea porniri. Nu doar un biet catel poate fi in pericol. Va rog, actionati pe cai legale!

  Reply
 3. Armin

  Cel care a facut acest lucru este clar o persoana cu comportament deviant, periculoasa si care nu ar trebui sa fie militar. Insa cel care a scris este un las, pt ca nu isi face datoria de a raporta incidentul celor abilitati sa pedepseasca aceste fapte. Este mai ales un las pt ca nu a ajutat cainele, atunci cand s-a produs fapta. Cum adica iubeste animalele, dar s-a dus in dormitor sa planga? Iar cainele a primit ajutor doar la pranz de la militarii americani…. Ce cauta asemenea oameni in armata?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.