Un război câştigat: Spitalul Făgăraşului, SCOS de pe lista spitalelor suport Covid-19


Primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, şi managerul spitalului, dr. Mihaela Pandrea, s-au întâlnit astăzi la Braşovcu ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

La întoarcerea de la întâlnire, edilul a susţinut că demersurile pe care le-a făcut pentru protejarea pacienților și a populației au dat rezultate.

Ministrul a revenit asupra ordinului inițial și a scos Spitalul Municipal Făgăraș de pe lista celor suport Covid-19, astfel că nu vor mai fi trimiși pacienți din alte unități spitalicești din județ.

Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” va trata doar pacienții de la Dializă, pe care îi are deja pe listă, dacă se vor infecta cu noul coronavirus. Conducerea unității spitalicești va realiza urgent un circuit separat, astfel încât eventualele cazuri depistate pozitiv Covid-19 să fie tratate separat, cu personal medical dedicat, pentru a nu lua contact cu ceilalți pacienți sau cadre medicale.

,,Fac apel la cele 40 de persoane din Țara Făgărașului care beneficiază de tratament în acest centru să evite orice contact cu persoane întoarse recent din străinătate și să NU mintă medicii! Pe toți ceilalți, vă rog să rămâneți în case, să ieșiți doar dacă este strict necesar și să respectați întocmai recomandările experților din sistemul sanitar. Dacă am reușit să ne impunem la nivel guvernamental, putem și să respectăm regulile. Pentru sănătatea noastră personală, a familiilor noastre. Să rămânem la ZERO cazuri pozitive, cât putem de mult. Vă mulțumesc pentru mesajele din ultimele zile. Rămânem pe baricade, încercând să prevenim îmbolnăvirile. Sănătate”, a precizat primarul Sucaciu.

În locul spitalului din Făgăraş, a intrat un spital din Sfântu Gheorghe. Prin Ordin al ministrului Sănătății, publicat astăzi în Monitorul Oficial, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sfântu Gheorghe devine unitate medicală suport pentru pacienţii Covid-19 din judeţul Braşov.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.