Pentru că avem multe de spus!

.

Zona Victoria şi împrejurimile sale, promovate astăzi în inima Maramureşului


UPDATE, ORA 19.00: Elevele de la Clubul Copiilor din Victoria au fost desemnate câştiigătoare în această după-amiază la concursul naţional ,,Vis de iarnă” din Baia Mare.

Cele 6 fete, împărţite în două echipaje, au obţinut câte un premiu I la secţiunea ,,tradiţii şi obiceiuri de iarnă”: Cimpoeru Crina, Bratu Sorina, Sara Râpeanu, Fogoroş Ana Lia, Stanciu Coralia, Dogariu Ingrid.

De asemenea, tot un premiu I au obţinut, la secţiunea ,,desen şi machete tridimensionale”, elevele Sara Râpeanu şi Dogariu Ingrid.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Şase eleve de la Clubul Copiilor din Victoria, cu vârste de 12 şi 13 ani, însoţite de directoarea instituţiei, prof. Camelia Bertea, se află la această oră la un concurs naţional în Baia Mare.

Concursul ,,Vis de iarnă”, aflat la a X-a ediţie, este organizat de Palatul Copiilor din Baia Mare şi Şcoala Gimnazială ,,George Coşbuc” din Sighet. Participă echipaje de elevi din 21 de judeţe ale României, printre care şi două echipaje de la Clubul Copiilor din oraşul Victoria.

,,Ca să ajungem la etapa ,,în direct”, căci aşa se numeşte cea de astăzi, a trebuit să ne calificăm, trimiţând în prealabil lucrări de-ale noastre. În urma unei jurizări, au fost selectate 21 de judeţe participante. Clubul Copiilor Victoria reprezintă judeţul Braşov. Elevele noastre au participat la secţiunea ,,tradiţii şi obiceiuri de iarnă” şi la secţiunea ,,desen şi machete tridimensionale”. Prin acest concurs naţional am reuşit să promovăm zona noastră, prezentând port popular, tradiţii, obiceiuri străvechi, cum ar fi cetele de feciori sau irozii, din sate precum Ucea de Sus şi Drăguş”, a declarat directoarea Camelia Bertea.

Delegaţia de la Victoria a plecat spre acest concurs de la Baia Mare în ziua de vineri, 14 februarie, şi va reveni acasă duminică, 16 februarie.

Mâine are loc aplicaţia practică a acestui concurs, ce presupune vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului de la Sighet şi cimitirul vesel de la Săpânţa.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.