31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor, cu bonificație


Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale, aferente semestrului I, este 31 martie, cu bonificație.

Impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabil, de până la 50 de lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabil, până la data primului termen de plată a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10 %.

Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, anunță reprezentanții Serviciului Taxe și Impozite Făgăraș.

Următorul termen de plată pentru persoanele fizice și juridice pentru anul 2023 este până la data de 30 septembrie.

Fără cozi la ghișeu!

Primăria Municipiului Făgăraș pune la dispoziția cetățenilor platforma digitală accesibilă online pe pagina web e.primaria fagaras.ro și aplicația mobilă ,,Primaria Municipiului Făgăraș” disponibilă pe Android și iOS.

Prin accesarea platformei se pot efectua plăți on line, solicita și înregistra documente, accesa informații privind desfășurarea activităților administrative, completa sondaje de opinie și semnala incidente. Cu ajutorul platformei, care va fi îmbunătățită și actualizată în permanență, interacțiunea dintre făgărășeni și Primăria Făgăraș este simplificată și eficientizată.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.