40.000 de puieți de salcâm se plantează la Șercaia


primarul comunei Șercaia – Cristinel Paltin

De aproximativ trei săptămâni, în comuna Șercaia se plantează salcâmi. Acțiunea se află în plină desfășurare, iar anul acesta este al 12-lea an în care această administrație locală face împăduriri. În cei 11 ani, în comuna Șercaia s-au plantat în jur de 450.000 de puieți.

,,Suntem în toiul plantărilor și facem acest lucru cu voluntari și oameni din localitate. Am cumpărat de la o pepinieră din Satu Mare un număr de 40.000 de puieți de salcâm, cu 50 de bani bucata. Îi plantăm de-a lungul pârâului Șinca, atât pe partea de intravilan, cât și în extravilan. Mă aștept ca rata de prindere să fie undeva pe la 80%”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

Primăria Şercaia se află probabil în topul administraţiilor din ţară la capitolul plantări, pentru că timp de peste un deceniu nu a fost an în care la Şercaia să nu se planteze puieţi. Nici anul acesta nu face excepţie: 40.000 de salcâmi prind rădăcini în pământul comunei. Ca de fiecae dată, zonele alese pentru micile împăduriri sunt cele neproductive, de regulă pe marginea apelor.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.