,,A fost dragoste la primul miros!’’. Atelier de informare și testare a uleiurilor esențiale doTERRA, la Făgăraș


Am aflat că joi, 18 mai, va fi un atelier de informare și testare a uleiurilor esențiale doTERRA la Făgăraș, așa că am hotărât să mă duc și eu. Auzisem de aceste uleiuri, însă curiozitatea m-a împins să aflu mai multe.

Georgiana Leșanu

M-a întâmpinat Georgiana Leșanu, o asistentă medicală din Brașov, care de aproape 6 ani de zile folosește aceste uleiuri. Mi-a spus că a căutat o alternativă pentru o afecțiune la tiroidă cu care se confrunta de ani buni și că s-a îndrăgostit de doTERRA ,,de la primul miros’’. Mi-a povestit de produsele naturale doTERRA, dar și de ajutorul pe care ea îl dă altor oameni care caută, la fel, alternative. Ajutor constând în informații despre aceste uleiuri. La final, însă, decizia de a le folosi și ei le aparține.

,,Am 44 de ani și sunt de profesie asistentă medicală. Am trei specializări: medicină generală, medicină nucleară și radiologie. Momentan lucrez la Spitalul Sf Constantin din Brașov pe partea de imagistică – RMN. În urmă cu aproape 6 ani am descoperit uleiurile doTERRA. Mă rugasem la Dumnezeu să îmi dea ceva, o ,,buruiană”, un ceai, o tinctură, ceva care să mă ajute în provocarea pe care o aveam, tiroitidă autoimună Hashimoto cu hipotiroidie. Luam tratament, făceam analize, ecografii, mergeam la medic. Cu tratamentul alopat tot nu mă simțeam bine, nici emoțional nu eram prea ok. În martie 2017 am descoperit o terapie alternativă, terapia Bowen, care eu cred că mi-a declanșat apoi tot procesul de vindecare. Am acceptat într-un final că bolile noastre au o cauză emoțională, lucru cu care nu am fost de acord la început pentru că nu învățasem la școală. La câteva luni de la această terapie încă simțeam că îmi mai lipsește ceva. Și acest ceva a venit sub forma unor produse naturale. Mi-a dat o prietenă să miros uleiul de mentă de la doTERRA și m-a fascinat imediat. M-am întrebat dacă nu ar fi și uleiuri care să mă ajute în provocarea pe care o aveam . Prietena mea îmi spusese că luase aceste uleiuri pentru copii, că sunt de ajutor. De exemplu pentru a crește imunitatea, dar că unele uleiuri le folosește și la curățenia casei pentru spălarea geamurilor. Am căutat și pentru tiroidă și am găsit. Am luat kitul de casă, un difuzor cu ultrasunete și cele mai folosite 10 uleiuri din lume și am început să le folosim. A fost dragoste la prima mirosire, lavanda, lămâia, menta, parcă erau atunci culese. Le-am pus la lucru atât aromatic, topic (pe piele), cât și intern. Doterra este deocamdată singura companie de profil care are cele mai testate uleiuri, astfel încât e și singura care are Certificare Gradului Pur Terapeutic – CPTG’’.

După câteva luni de folosire, Georgiana mi-a spus că a început să se simtă mai bine și să vadă rezultatele.

,,La câteva luni am făcut o cură de detoxifiere/deparazitare cu produsele doTERRA, mi-am făcut apoi analizele, iar acestea erau simțitor mai bune, unele în parametri normali, ceea ce în timpul tratamentului alopat nu se întâmpla. Am început să mă simt mult mai bine. Așa că am început să dau și eu mai departe informația. Scopul meu în lume este de a-i informa pe oameni că mai au o șansă atunci când simt că au ajuns la ”capătul tunelului”. Nu îi vindec eu pe oameni, că nu am bagheta magică, dar îi ajut cu informațiile pe care eu le am la acest moment, ca ei să se ajute. Dacă eu am reușit, înseamnă că se poate. Începând să folosesc uleiurile doTERRA, cei din jurul meu începeau să pună întrebări, așa că am început să învăț despre ele și să mă specializez și în acest domeniu, întrucât la școală nu am învățat despre uleiurile esențiale’’.

Pasul următor a venit, apoi, firesc. Acela de a organiza ateliere de informare. Ateliere organizate atât în toată țara, cât și în străinătate. În prezent, Georgiana și-a format o echipă mare, o parte din membri se află și la Făgăraș.  La atelier au participat făgărășeni interesați de aceste uleiuri, de beneficiile utilizării produselor doTERRA, iar la final au plecat cu un bagaj de noi informații și cu experiența testării acestora: aromatic, topic și intern.

Am plecat și eu de la atelier cu multe informații despre doterra pe care nu le știam, nu înainte, însă, ca Georgiana să îmi spună că următoarea întâlnire la Făgăraș va avea loc miercuri, 24 mai, ora 17.30, tot în Crama restaurantului Cuptorul Lagunei, strada Republicii nr. 19.

Am observat, însă, că în ultimii ani, acest trend, care a început ca o modă, a ajuns acum o necesitate. Mulți dintre oameni, și, din câte am observat, și dintre făgărășeni, se îndreaptă și spre produsele naturale, ca o alternativă.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.