,,Alergăraș în Făgăraș”. Una din cele mai mari competiții sportive din zonă la care sunt așteptați sute de sportivi


 • Pe 26 iunie, în Piața Republicii, făgărășenii strâng prietenia cu alergarea, iar alergătorii români descoperă magia Țării Făgărașului. Sub acest slogan, reprezentanții de la ACUM (Asociația Copiii Universului Magic) cheamă la start făgărășenii iubitori de alergare într-una din cele mai mari competiții de gen din Țara Făgărașului.

Organizatorii își propun 9 curse,  de la 300 m la 40 km. Iar pentru toate acestea, participanții se înscriu exclusiv pe website-ul evenimentului: https://alergaras.ro/ma-inscriu/, neacceptându-se înscrieri la fața locului. La eveniment sunt așteptați la mișcare atât copii, cât și vârstnici, inclusiv împreună, în cursa pe echipe.
,,Alergăraș e și puntea dintre generații: misiunea asumată prin cele 3 curse gratuite este să invitam spre mișcare copiii și vârstnicii, inclusiv împreună, în cursa pe echipe. Alergăraș e și puntea dintre alergătorii din toată România și frumusețile din jurul Făgărașului. Suntem o echipă de exploratori ai splendorilor naturii și ne bucură să le împărtășim pe acestea practicanților de sport din toată România. Alergăraș e și puntea dintre disciplinele de alergare: aducem în același eveniment alergători de trail și alergători de asfalt. Ca să fie nu doar construită ci și utilizată de cât mai mulți, ”puntea” Alergăraș e important să fie atractivă, spectaculoasă. Pentru asta alegem trasee ce pun în valoare centrul istoric al Făgărașului, Cetatea Făgăraș care este printre puținele din Europa atât de bine conservate, trasee pe care alergi prin lunca Oltului și pe dealuri, trasee care pun accent pe peisaje superbe, prea puțin cunoscute chiar și de localnici. Trasee care ies de pe rutele accesibile pe roți și te duc pe unde alergătorii au exclusivitate la spectacolul vizual. Iar ca să alergi în cele mai bune condiții și ca să se ducă vorba despre Făgăraș asociat cu lucruri de calitate, oferim participanților posibilitatea de a opta la înscriere pentru unul dintre cele mai faine tricouri oferite de evenimentele de alergare din România, un tricou tehnic, respirabil, ultraconfortabil, cu un design de excepție, ce poate fi achiziționat de pe www.alergaras.ro si separat’’, spun organizatorii evenimentului.

Puntea Alergăraș are ca piloni 9 curse de alergare:

 • 3 curse gratuite;
 • Bucuria Alergării – 1 km pentru copii 9-12 și adulți peste 55 ani
 • Cursa Generațiilor – 1 km pentru echipe de 2-4 membri, cu minim 1 membru sub 14 ani și minim 1 membru major
 • Voinicel – 3oo m pentru copii 6-9 ani

3 crosuri urbane

 • Crosul Făgărașului – 10 km
 • Crosul Cetății – 5 km
 • Crosul Dedienne – 3 km2 curse de trail running
 • Belvedere XL – 40 km – omologată de către International Trail Running Association – 2 puncte ITRA
 • Belvedere – 20 km – omologată de către International Trail Running Association – 1 punct ITRA

cursa de ștafetă

 • Ștafetă – 3 x 2 km pentru echipe de câte 3 membri (cu ambele sexe reprezentate în fiecare echipă), care aleargă succesiv câte 2 km.

Alergăraș în Făgăraș așteaptă, pentru prima ediție, 200 – 400 de participanți, public compus din două mari categorii:
– alergători din toată România, care sunt invitați la cursele de maraton, semimaraton și cros ce au un grad de spectaculozitate vizuală rar întâlnit în țară;
– făgărășeni ce aleargă și, mai ales, care nu au făcut încă un obicei din asta, pentru care este pregătit și în afara evenimentului programe care să-i strângă într-o comunitate care să le faciliteze dezvoltarea obiceiurilor sănătoase, care să le faciliteze practicarea sporturilor.

Evenimentele sportive organizate de către Asociația Copiii Universului Magic – A C U M sunt orientate către facilitarea sportului de masă, practicat de toate categoriile sociale și de vârstă, la toate nivelele de performanță.

Prin acestea sunt aduși în Țara Făgărașului sportivi din toată țara, cu un grad de notorietate crescut,  care au potențialul de a inspira comunitatea pentru un prezent și viitor sănătos.
Pentru înscrieri: https://alergaras.ro/pachet-inscriere/
Traseele sunt disponibile pe www.alergaras.ro în meniul CURSE.
Toate noutățile legate de Alergăraș în Făgăraș apar prompt pe pagina de Facebook www.facebook.com/alergaras
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.