Alertă alimentară în magazinele Auchan! Un sortiment de carne, retras de la raft


  • Contaminare suspectată. Auchan își îndeamnă clienții să returneze un tip de carne pe care îl suspectează că ar avea un corp străin

Un tip de carne tocată comercializat în magazinele Auchan este retras de pe piață din cauza unei posibile contaminări cu un corp străin. Clienților li se recomandă să nu consume acest produs și să-l returneze pentru a primi banii înapoi.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Auchan a inițiat rechemarea produsului “Auchan Carne de vită 500 grame”. Este vizat lotul 4.899, care are data de expirare din 06.06.2024. Motivul retragerii produsului este suspiciunea de contaminare cu un corp străin.

Clienților care au cumpărat acest produs li se recomandă să nu-l consume și să-l returneze la Serviciul Clienți al magazinului Auchan de unde a fost achiziționat, urmând să primească înapoi contravaloarea produsului, fără să fie necesar să prezinți bonul fiscal.

În urmă cu aproximativ o săptămână un alt supermarket a decis retragerea unui tip de carne

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat că un anumit tip de pește a fost retras din vânzare. Lanțul de magazine Kaufland a luat decizia de a scoate de pe rafturi acest sortiment de pește. Conform ANSVSA, este vorba despre file de somon afumat.

Produsul a fost contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes, care poate provoca listerioza. Această infecție prezintă riscuri mari pentru vârstnici, copii și femei însărcinate. Conform comunicatului ANSVSA, cei care au achiziționat produsul „Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, fabricat de SC Eco Nrg SRL din Ostroveni, județul Dolj, sunt sfătuiți să îl returneze la magazin. În urma acestei situații, mai multe loturi au fost retrase din circulație.

Vor fi retrase loturile L 700 150424 – valabilitate 3 iunie 2024, L 700 290424- valabilitate 18 iunie 2024, L 700 140524 valabilitate 3 iulie 2024 şi L 700 210524 valabilitate 10 iulie 2024. Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat”, precizează reprezentanții ANSVSA.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.