Alimentarea cu apă a satului Vad, pe ultima sută de metri. ,,Până la finalul lunii august va trebui finalizat proiectul”


Un deziderat al locuitorilor satului Vad este pe cale să devină realitate. Până la finalul lunii august, rețeaua de apă și canalizare va trebui să fie funcțională.

O investiție extrem de importantă pentru locuitorii satului Vad, de 1,5 milioane de euro, va ,,prinde viață” până la finalul lunii august a acestui an, susține primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin. Rețeaua de apă și canalizare va fi funcțională, în ciuda tututor problemelor întâmpinate.

Cristinel Paltin, primar comuna Șercaia

,,Cea mai mare problemă pe care o avem este canalizarea de la Vad. Proiectul trebuie finalizat până în luna august, altfel riscăm să dăm banii înapoi, se închide programul. Vrei, nu vrei, trebuie să îl finalizăm, chiar dacă am avut probleme. Și am avut destule probleme la acest proiect, acum nu mai sunt. Ba nu am găsit apă, ba că am achiziționat o vitanjă care nu a fost recunoscută, deși, inițial, a fost aprobată. Apoi ni s-a spus că nu trebuia cumpărată cu bani europeni. Am refăcut bugetul, am obținut aprobările necesare, am reluat avizele. La reluarea avizelor, a fost problema inventarului comunei, al patrimoniului. O mie de probleme ridicate. Am semnat toate actele, am făcut forajele, am găsit și apă. Se lucrează, toată iarna s-a lucrat. Se lucrează la gospodărirea de apă, apa se duce la bazinul de apă, unde se va construi al doilea bazin de apă, lângă cel existent, care va deservi satul Vad. Apoi, să facem strada principală în Vad, hidraulica la căminele care au fost executate, apoi să purcedem la recepție. Îmi e greu să cred că voi termina, dar nici nu mă gândesc că va fi altfel. E foarte greu, dar cred că îl vom finaliza”, a declarat primarul conunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă şi cel de canalizare de la Vad, Primăria Şercaia a obţinut fonduri prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). 9 firme s-au ,,luptat” în trecut să ia această lucrare, câştigătoarea licitaţiei fiind o societate din Braşov. Investiţia este de circa 1,5 milioane de euro.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.