Altar sfinţit la Sâmbăta de Sus în a doua zi de Crăciun


În a doua zi de Crăciun, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a vizitat comunitatea din Sâmbăta de Sus Răsăriteană, unde a sfințit altarul amenajat în curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

Acest altar a fost ridicat pentru a se oficia slujbele religioase în perioada pandemiei, astfel încât distanțarea fizică și celelalte măsuri de prevenire a infectării cu virusul Sars-Cov 2 să fie respectate.

În sobor s-au aflat și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, dar şi protopopul de Făgăraș, Iulian-Mihai Boac, alături de preoții slujitori din Sâmbăta de Sus, părintele Ioan Drăghici și părintele Grigore Moldovan, precum și preoți din parohiile învecinate.

După slujba de sfințire, ceata feciorilor, tinerii din sat și credincioșii prezenți au colindat după datina străbună, intepretând colinde specifice comunității din Sâmbăta de Sus și Țării Făgărașului.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe toți și i-a îndemnat să-și pună nădejdea în Dumnezeu pentru a trece cu bine peste pandemia cu noul tip de coronavirus.

Foto: Mitropolia Ardealului

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.