Bere cât vezi cu ochii. Asta au câştigat cetele digitale din Ţara Făgăraşului. Anunţul a fost făcut în dimineaţa de Crăciun


Iubitorii de colinde şi tradiţii locale vor fi răsplătiţi spre sfârşitul acestui an într-un mod nemaîntâlnit până acum. Peste 20 de cete de feciori din zona Făgăraşului, care s-au înscris într-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Ţara Făgăraşului”, vor primi peste câteva zile aproape o mie de litri de bere. Da, aţi citit bine! Bere.

Ceata Sâmbăta de Sus

Berea vine de la compania Ciucaş care a sponsorizat proiectul celor de la ,,Ţara Făgăraşului”.

Ca să câştige acest premiu inedit, cetaşii au trebuit să facă şi ei ceva inedit. Să colinde digital! Aşa s-au născut anul acesta cetele digitale, despre care fac pariu că nu aţi mai auzit vreodată. Nici eu. Este o invenţie a Asociaţiei ,,Ţara Făgăraşului”, născocită în an de pandemie, ca să nu se piardă obiceiurile Crăciunului.

,,Iniţial am anunţat un premiu către ceata care va fi câştigătoare, de până la 500 de litri de bere. Ulterior, cantitatea s-a dublat, iar câştigătoare s-au dovedit a fi toate cetele participante, aşa că zilele viitoare îşi vor primi premiul”, a anunţat Ioana Radevici, directorul Asociaţiei.

Ceata Părău

Condiţiile obligatorii pentru înscrierea la acest concurs au fost ca cetaşii să fie constituiţi într-un grup de minim 4 persoane, să aibă între 18 şi 25 de ani, să poarte costumul popular specific satului lor şi să înregistreze video o colindă pe care să o trimită Asociaţiei. Înregistrarea care avea să adune cele mai multe aprecieri devenea câştigătoarea unei cantităţi impresionante de bere. Doar că organizatorii au considerat până la finalul concursului că toate prestaţiile feciorilor merită să fie răsplătite, iar alături de ei s-au poziţionat şi cei de la Ciucaş, care au suplimentat premiul în bere, faţă de anunţul iniţial.

Ceata Rucăr

Concursul s-a desfăşurat în perioada 10 – 24 decembrie 2020. Toţi participanţii au aflat că sunt câştigători în ziua de Crăciun, 25 decembrie. I-a anunţat, pe pagina de Facebook a Asociaţiei, chiar interpretul Grigore Leşe. Căci trebuie să spunem că proiectului i s-au alăturat şi două nume cu sonoritate. Potrivit Ioanei Radevici, directorul Asociaţiei, anunţul de la debutul concursului a fost făcut de Văru’ Săndel, iar cel de la final de către Grigore Leşe.

Imediat ce au aflat de ineditul concurs, au răspuns cu promptitudine cetele de feciori din: Beclean, Mândra, Sâmbăta de Sus, Șinca Nouă, Ucea de Sus, Voivodenii Mici, Cuciulata, Arpaşu de Sus, Cârţişoara, Vad, Pojorta, Mândra, Arpaşu de Jos, Părău, Ileni, Veneţia de Jos, Calbor, Şinca Veche, Şercăiţa,  Ucea de Jos, Rucăr.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.