FOTO – VIDEO / Lucrările de modernizare a fântânii arteziene au fost finalizate. Vezi cum arată acum


Lucrările de modernizare a fântânii arteziene din fața Casei de Cultură au fost finalizate. Ultimele reglaje, urmate de câteva probe tehnice, au fost realizate joi seara.

cum arăta înainte de renovare

după renovare

În locul vechii fântâni arteziene, care se afla într-un stadiu avansat de deteriorare, s-a construit una nouă, după un concept modern, prevăzută cu jeturi de apă care ţâşnesc de la nivelul solului. Noaptea, jeturile de apă vor fi însoțite de jocuri de lumini colorate.

Pe timpul iernii, însă, instalațiile vor fi oprite și golite, pentru a se evita deteriorarea lor în urma înghețului. Acestea, spun autoritățile locale, vor fi repornite odată cu încălzirea vremii.

,,Fiindcă sezonul rece bate la ușă, fântâna arteziană va fi pregătită pentru iarnă. Astfel, instalațiile vor fi oprite și golite pentru a se evita deteriorarea lor în urma înghețului, urmând a fi repornite odată cu încălzirea vremii. Zona din proximitatea Cetății Făgăraș este pusă ușor-ușor în valoare. Vara viitoare, platoul din fața Casei de Cultură va răsună de chicotele de bucurie ale celor mici, care vor alerga fericiți printre coloanele de apă, tinerii îndrăgostiți își vor da întâlnire aici, iar turiștii vor pleca din Făgăraș cu amintiri plăcute dar și cu selfie-uri și fotografii făcute aici”, au spus reprezentanți ai Primăriei Făgăraș.

Reamintim că fântâna arteziană a fost realizată prin procesul de Bugetare Participativă 2020 și a fost realizată de firma Aqua Design SRL.
One thought on “FOTO – VIDEO / Lucrările de modernizare a fântânii arteziene au fost finalizate. Vezi cum arată acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.