Apa de la robinet ar putea fi gratis în restaurantele din municipiu. „Apa este bună de băut la Făgăraș!“


  • Restaurantele, barurile, cafenelele din municipiu ar putea da clienților lor, ca bonus, apă rece de la robinet! Asta dacă clienții își doresc în mod expres apă de la robinet, și nu din sticlă. O astfel de propunere se află deja pe masa parlamentarilor și mai așteaptă doar acordul deputaților. „Apa de la robinet este numai bună de băut la Făgăraș“, dau asigurări specialiștii.

FăgăraşRestaurantele ar putea fi obligate să ofere clienţilor apă gratis de la robinet, la cererea acestora, iar primăriile vor trebui să asigure în mod gratuit filtre de apă cetăţenilor, dacă apa de la robinetul locuinţei nu respectă parametrii de calitate. Propunerile sunt incluse în două iniţiative legislative depuse la Parlament, prin care se urmăreşte reducerea consumului de apă îmbuteliată, dar şi diminuarea consumului de băuturi carbogazoase. Argumentul iniţiatorilor este că acestea sunt sursele principale pentru deşeuri din plastic.

La nivel de Făgăraș, potrivit reprezentanților DSP, apa de la robinet este numai bună de băut.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 458/2002, furnizorul de apă din municipiul Făgăraș, respectiv SC Apă Canal Sibiu, efectuează monitorizarea calității apei potabile distribuită populației prin laboratoarele proprii și, contractual, prin laboratorul Direcției de Sănătate Publică Brașov. Parametrii analizați, chimici și bacteriologici, se încadrează în limitele admise de lege“, a declarat pentru Salut Făgăraș purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Batiu.

România se află printre ultimele state din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul apei de la robinet.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.