Aparat nou, achiziționat cu bani din donații, pentru Secția de Pediatrie


  • Un aparat necesar Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș a fost livrat și predat astăzi conducerii spitalicești. Aparatul, un defibrilator, a fost cumpărat de către un grup civic, cu bani din donații.

Andreea, Mirabela și Geanina au pornit încă de acum un an o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea noii Secții de Pediatrie. Cu toate că în doar două luni strânseseră o sumă frumoasă de bani atât de la făgărășeni, cât și de la români stabiliți în străinătate, pandemia de coronavirus le-a dat puțin planurile peste cap. Chiar și așa, nu au renunțat la a ajuta pentru dotarea noii secții, așa că, după ce au aflat că lucrările de renovare au fost finalizate, cele trei fete au cumpărat cu banii strânși, după ce s-au consultat cu conducerea spitalului, un defibrilator. Iar astăzi, aparatul medical a fost livrat și predat Secției de Pediatrie.

,,Era necesar un astfel de aparat pentru copilașii internați la Secția de Pediatrie. Ne bucurăm că l-am primit cadou. Iar pe această cale le mulțumim făgărășenilor care au pus umărul la strâgerea bănuților, pentru ca acest aparat să fie achiziționat și să ajungă la noi. Sperăm să fie de folos pentru copiii noștri. Este un defribrilator, dacă un copilaș intră în stop cardiac, aparatul îi resuscitează”, a declarat dr. Constantin Grigoriță, șeful Secției de Pediatrie.

Andreea locuiește de mulți ani în Cluj Napoca, Geanina a locuit mulți ani în Statele Unite și doar de curând s-a reîntors în Făgăraș, iar sora ei, Mirabela, locuiește în Germania. Dorul de casă a rămas la fel de puternic, așa că s-au gândit cum ar putea ele ajuta comunitatea în care s-au născut și au crescut. Iar strângerea de fonduri pentru dotarea Secției de Pediatrie a venit ca o mănușă.

,,Ideea proiectului a venit de la Geanina, în decembrie 2019, când a văzut în presă un articol în care se anunța renovarea Secției de Pediatrie și mutarea acesteia în incinta spitalului. M-a cooptat și pe mine, eu deja mă ocupam de mai multe proiecte de strângere de fonduri. În doar două luni de la demararea campaniei am adunat aroape 90% din sumă. Dar apoi a venit pademia și toată lumea direcționa banii către altceva, așa că am sistat strângerea de fonduri. Anul acesta au fost finalizate lucrările la Secția de Pediatrie, așa că am luat și noi legătura cu dr. Grigoriță, care ne-a indicat aparatul de care are nevoie, în bugetul pe care noi îl aveam, respectiv aproximativ 23.000 de lei”, a explicat Andreea.

O nouă campanie: mini biblioteci în fiecare salon din cadrul secției

Și pentru că această campanie a fost un succes, fetele reușind să achizițione un aparat atât de necesar Secției de Pediatrie, acum se gândesc deja la următoarea campanie: mini biblioteci în fiecare salon al secției de Pediatrie. Și, dacă se strâng fondurile necesare, la anul vor ca fiecare salon din întreg spitalul să aibă și cărți de citit.

,,Această idee i-a aparținut Andreei, credem că putem ajuta cu puțină lectură copilașii internați pe termen lung, să aibă o ocupație și un sprijin, să treacă mai repede timpul. Am înscris acest proiect și la concursul de biciclete Bikeathon, îi așteptăm pe toți cei care doresc să ne susțină să pedaleze alături de noi. Și copiii mici pot pedala pe biciclete fără pedale. Iar pentru cei mari, sunt diferite curse la care se pot înscrie. Cei care locuiesc în străinătate sau nu pot ajunge la concurs, ne pot susține donând. Avem și un ambasator, este vorba despre profesorul Aurelian Curticăpean. Acesta, împreună cu copiii de la Sport Aur, ne-a susținut și în prima campanie, donând aproape 10% din totalul sumei”, a explicat și Geanina.

Așdar, dacă doriți să ajutați și la realizarea acestui proiect, mini biblioteci în fiecare salon din cadrul Secției de Pediatrie, sunteți invitați să dați click pe acest link –https://bikeathon.fundatiactf.ro/2021/04/12/mini-biblioteci-in-fiecare-salon-din-pediatria-fagaras/ și să îl susțineți.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.