Apel umanitar. Micuțul Samoilă are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea vedea


Samoilă, micuțul făgărășean care trăia în întuneric, a primit  o nouă șansă la viață! Cu ajutorul făgărășenilor care au donat, dar și cu ajutorul Primăriei Făgăraș, Samoilă a mers în august în Franța, acolo unde a fost operat la ochiul stâng. Însă acum are nevoie de alți bani, pentru o operație la ochiul drept.

Samoilă s-a născut cu vitreoretinopatie exudativă familială, o boală degenerativă care afectează retina și produce o pierdere progresivă și ireversibilă a vederii. Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, tot de la naștere a fost diagnosticat și cu tulburare globală în dezvoltarea neuropsihomotrie.

Dar, cu ajutorul făgărășenilor inimoși, Samoilă a avut șansa să ajungă la o clinică din Franța în această vară, acolo unde a fost operat la ochiul stâng. Suma strânsă atunci a fost de 10.800,00 lei, cu care au fost plătite operația, spitalizarea și drumul dus-întors, atât pentru băiețel, cât și pentru mama lui.

Acum, însă, Samoilă trebuie să ajungă din nou la clinica din Franța. Acolo este programat la finalul lunii septembrie pentru o nouă operație, de data asta la ochiul drept. Aici, mai are nevoie de 12.000 de lei.

Dacă doriți să ajutați băiețelul, puteți dona în contul: Cont IBAN: RO09RZBR0000060022622474, deschis pe numele Mihaela Elena Raita, cont deschis la banca Raiffeisen, sucursala Făgăraș.

De asemenea, se pot face și  donații online AICI (CLICK), pe portalul Fundației Comunitare Țara Făgărașului. La rubrica destinația donației alegeți ALTUL. Iar mai jos, la rubrica Explicații, scrieți caz medical și numele copilului – Samoilă Raita.

(Alina ROMAN)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.