Aplicaţie CORECTă în zona Viştişoara


Untitled

Proiectul CORECT desfăşurat de ISJ Braşov în parteneriat cu ISJ Galaţi a marcat o nouă etapă a acţiunii de voluntariat. Activităţile din cadrul proiectului au continuat, la începutul lunii aprilie, la Victoria reunind elevi ai liceelor din Braşov, Făgăraş şi Victoria.

 

Scopul acţiunii este monitorizarea unei arii de pe versantul sudic al Munţilor Făgăraş, situată la o altitudine de 950 de metri în zona Viştişoara. Această zonă este spectaculoasă datorită prezenţei unei specii de ghiocei, Galanthus nivalis, care se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare. Din cauza defrişărilor masive, specia de ghiocei este periclitată iar voluntarii CORECT au încercat să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului la care aceasta este expusă. În ciuda vremii nefavorabile spiritul civic şi ecologic a învins, elevii coordonaţi de profesorii Camelia Bertea si Daniel Petrule au fost activi şi implicaţi corelând în acest fel cercul de Știinţele ale Naturii cu aplicaţia pe teren. Ei s-au deplasat în zona Viştişoara unde au monitorizat aria pe care se întinde specia de ghiocei Galanthus nivalis și au observat cu atenţie impactul negativ pe care masivele defrişări de teren îl au asupra zonei desemnate. Elevii voluntari au înţeles importanţa activităţii pe care au desfăşurat-o și au tras un semnal de alarmă asupra factorilor care afectează negativ mediului înconjurător.

 

Lampioane pentru Ora Pământului

Activitatea a continuat şi seara cand participanţii au lansat lampioane și au marcat astfel Ora Pământului. Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. În acest fel şi oraşul Victoria prin acţiunea elevilor voluntari s-a solidarizat şi a marcat acest eveniment.

Colaborarea dintre elevii din Făgăraş, Victoria şi Braşov a fost una optimă cu rezultate bune. Proiectul CORECT cuprinde pe lângă alte activităţi şi una de voluntariat în care elevii implicaţi sunt ajutaţi să conştientizeze importanţa voluntariatului şi impactul comunitar pe care acesta îl are.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.