Arbitrajul făgărășean a intrat în istoria fotbalului românesc!


  • Municipiul Făgăraș este al doilea pe țară, după București, cu cei mai mulți observatori de joc FRF!

După accederea pe lista FIFA a arbitrului de liga I, Marian Barbu, promovarea în această primăvară a lui Cosmin Toca în lotul arbitrilor asistenți de liga a III-a, a venit rândul a nu mai puțin de 5 observatori făgărășeni, care au susținut și promovat examenul pentru intrarea în corpul Observatorilor de Joc ai FRF, să ducă Făgărașul la nivel înalt în fotbalul românesc! Făgărășenii au susținut examenul pentru intrarea în corpul observatorilor joi, 24 iunie, la Centrul Național de Fotbal din Mogoșoaia.

În ultimii ani, Făgărașul a avut doi observatori, printre care s-a numărat și Ciprian Mardan, care au făcut parte și din corpul observatorilor de joc ai FRF. Iar acum, printre alții, au mai promovat examenul Flavius Burlea și Bogdan Lie.

Examenul a fost unul destul de greu, constând în 30 de întrebări din regulamentul de organizare a activității fotbalistice, regulamentul Disciplinar și Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012 și cu Legea  nr. 219/2016.

Astfel, municipiul Făgăraș se poate mândri cu un arbitru în Liga I și purtător al ecusonului FIFA – Marian Barbu. Un arbitru asistent Liga a II-a – Constantin Cantemir. De asemenea, doi arbitri asistenți în Liga a III-a – Gabriel Boncz și Cosmin Toca. Cinci observatori de joc, printre care amintim Ciprian Mardan, Flavius Burlea, Bogdan Lie și un observator de arbitri în Liga a III-a – Bogdan Dragoș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.