FOTO| O zi cât o vacanță, în Țara Făgărașului! Turiștii au vizitat obiective importante din zonă


  • Un autocar plin cu turiști a poposit zilele trecute în Țara Făgărașului! Printre obiectivele pe care le-au vizitat s-au numărat Mănăstirea de la Sâmbăta și Mănăstirea de la Șinca Veche

ANAT promovează turismul intern și pune pe hartă noi destinații. În luna aprilie, ANAT, prin Grupul de lucru Young ANAT, a organizat un infotrip de promovare în Țara Făgărașului, cu agenții de turism și jurnaliști. Ca urmare a acestei întâlniri, deja primele autocare cu grupuri de turiști au pornit deja spre Țara Făgărașului, pentru început, din București. Aceștia au vizitat, pentru început, mănăstirile de la Șinca Veche și Sâmbăta de Sus.

Cristian Vlad

,,La începutul acestei primăveri, mai mulți tour operatori au invitat jurnaliști pentru promovarea turistică a zonei noastre. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, zilele trecute primele autocare au și sosit în Țara Făgărașului. Pentru început, doar pentru o zi, dar, în Țara Făgărașului, o zi se poate transforma într-o adevărată vacanță! Suntem bucuroși că pe data de 20 iunie am avut primul grup de turiști. Am început cu Mănăstirea de la Șinca Veche, care a fost și primul stop din Țara Făgărașului. Apoi ne-am îndreptat către Vâltorile de la Lisa. Turiștii s-au bucurat de peisajele de acolo și au văzut exact cum se spală lâna. Apoi ne-am dus către Mănăstirea Sâmbăta de Sus și aici am făcut un stop pentru prânz. Și, înainte de plecare, am vizitat și Izvorul părintelui Arsenie Boca, aflat în apropierea mănăstirii”, a declarat Cristian Vlad, președinte Young ANAT.

Următorul tur organizat este deja și confirmat și va fi duminică, 27 iunie. De această dată turiștii vor vizita fortificații din zona noastră. ,,De această dată am denumit vacanța de o zi Fortificații din Țara Făgărașului și, dacă am denumit-o așa, vom începe cu Cetatea Făgărașului, care este o splendoare. Vom continua cu Biserica Fortificată de la Cincu, o boserică săsească foarte bine conservată și pusă la punct. Apoi, vom face un stop pentru masa de przânz și vom continua cu Abația Cisterciană de la Cârța și, ca să ne și recreem, vom vizita și Castelul de Lut  de la Valea Zânelor’‘, a mai amintit Cristian Vlad.

Astfel de vacanțe pentru o zi în Țara Făgărașului sunt programate și în lunile iulie și august. Din toamnă, însă, organizatorii speră ca aceste excursii să cuprindă și o noapte de cazare la pensiunile din Țara Făgărașului. Astfel, spun ei, vor putea cuprinde în intinerariu mai multe obiective turistice.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.