Avem ce face în ultimul weekend de vară, în Țara Făgărașului. Festivaluri, zilele comunei, expoziții


  • Ultimul weekend de vară este plin de evenimente în Țara Făgărașului

Țara Făgărașului nu duce lipsă de evenimente nici în ultimul weekend de vară. Ziarul Salut Făgăraș vă prezintăcâteva dintre acestea, iar voi vă hotărâți la care veți putea ajunge.

25-27 august – MedFest
În Cetatea Făgăraș este organizat un festival medieval după modelul celui de anul trecut. De astăzi începând, vin ordine cavalerești din Transilvania, care se vor întrece pentru onoare și glorie. Vor fi domnite și cavaleri îmbrăcați în costume de epocă și cu atitudinea personajelor din Evul Mediu. Se vor juca scenete medievale cu povești și legende pline de mister și aventură. Vor fi spectacole cu foc și concerte. Evenimentul este gratuit.
Detalii despre eveniment și programul – CLICK
26 -27 august – Fiii satului Sâmbăta de Sus
Comuna Sâmbăta de Sus va avea propria ei sărbătoare începând din acest an. Se va numi ,,Fiii satului Sâmbăta de Sus” și se va desfășura în grădina Castelului Brâncovenesc. Zilele comunei sunt programate să aibă loc în weekend-ul 26-27 august. Se știe că mulți localnici sunt plecați la muncă în străinătate, iar luna august este luna în care revin cu toții acasă în concediu, de aceea a fost aleasă luna august pentru desfășurarea evenimentului.
Ca să fie împăcate toate gusturile, organizatorii au împărțit evenimentul într-o zi cu muzică ușoară și una cu muzică populară. Florin Chilian și Ciro de Luca vor urca pe scena de la castel în seara zilei de sâmbătă, 26 august, iar duminică va fi ziua artiștilor populari.
Detalii despre eveniment – CLICK
26-27 august – Zilele Comunei Cincu
O seară va fi dedicată folclorului și una muzicii rock. Iubitorii de muzică populară îl pot asculta pe Ovidiu Homorodean, cei care preferă muzica rock de altădată sunt așteptați la Compact.
25 – 27 august: Festivalul Cepei de la Mândra

La Mândra se va desfăşura în acest weekend (26 – 27 august) cea de-a doua ediţie a Festivalului Cepei Roşii. Localnicii şi turiştii se vor bucura atât de distracţie, muzică şi produse locale, cât şi de Cupa Ceapa Roşie la fotbal şi de un meci al legendelor FC Braşov.
Şi Muzeul de Pânze şi Poveşti se alătură acţiunilor şi organizează o paradă a portului popular şi un duel de strigături, la care sunt invitate 15 comunităţi din Ţara Făgăraşului.

Intrarea la festival este gratuită, iar momentele artistice vor fi asigurate de artiştii locali, dar şi de invitaţii speciali, Mihai Teacă şi Aurel Tămaş.
Inaugurarea Garaj30 va avea loc sâmbătă, 26 august, ora 20.00, adresa locaţiei fiind „sat Mândra, nr. 30”.

26 august – expoziție la Muzeul Țării Făgărașului ,,Valer Literat”

Muzeul Țării Făgărașului ,,Valer Literat” va găzdui o expoziție pe tema breslei tăbăcarilor făgărășeni. Vernisajul acesteia este programat să aibă loc sâmbătă, 26 august, de la ora 15.00. Această expoziție poate fi văzută până în cursul lunii decembrie 2023. Centrul acestei expoziții este lada Tăbăcarilor Făgărășeni, un unicat de o valoare deosebită. Ceea ce o face cu adevărat specială este capacul ei pictat, care prezintă chipurile celor mai importanți membri ai breslei din anul 1806. Aici, nu doar numele lor sunt înscrise, ci și portretele lor transpuse cu măiestrie de mâinile pricepute ale artiștilor vremii.

Detalii despre eveniment – CLICK

(Alina ROMAN)




One thought on “Avem ce face în ultimul weekend de vară, în Țara Făgărașului. Festivaluri, zilele comunei, expoziții

  1. wikis.ro

    Acest ultim weekend de vara este plin de activitati interesante in Tara Fagarasului, ocazii fara de care as lasa trecuta aceasta vara intr-un mod destul de monoton! Uite ce mai multe posibilitati de a-ti petrece aceste zile intr-un mod interesant si frumos. Viziteaza cu incredibila epoca medievala, asculta muzica populara sau rock, ia parte la o parada a portului popular, expozitii, festivaluri si garaje, totul se poate imagina in acest weekend de vara. Este cel mai potrivit moment pentru a descoperi frumusetea si istoria tarii Fagarasului. Sarbatorim ultimul weekend de vara!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.