AVPS Făgăraș. Braconierii vor putea fi ,,vânați” cu ajutorul camerelor de supraveghere și a celor cu termoviziune


  • Braconajul piscicol este greu de oprit, dar poate fi stăpânit! Este mesajul autorităților care le-au declarat război celor ce pescuiesc ilegal pe râurile din Țara Făgărașului. Kilometri întregi de plase monofilament sunt scoși frecvent din ape de autorități, însă a doua zi altele sunt puse la loc. Pentru un ajutor în plus, reprezentanții AVPS Făgăraș au achiziționat camere de supraveghere și camere cu termoviziune.

Sorin Șuler, președinte AVPS Făgăraș

Două camere cu termoviziune au fost achiziționate de către reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor din Făgăraș. Iar curând vor fi achiziționate și camere statice, care se vor instala în anumite zone și vor supraveghea perimetrul luciului de apă, cu transmitere directă pe telefon. Fondurile pentru achiziționarea acestora au provenit din sponrorizări și din cotizațiile pe care membri pescari le plătesc.

,,Am făcut o investiție foarte importantă în cumpărarea mai multor camere cu termoviziune. Și vom mai achiziționa și camere care pot supraveghea. Acestea din urmă se instalează în anumite zone și supraveghează perimetrul luciului de apă cu transmitere directă pe telefon. În condițiile în care apare un braconier cu barcă, plasă, camera îl surprinde și ne transmite imediat pe telefon imaginea. Cele cu termoviziune sunt portabile. Ne așezăm în numite puncte și de acolo privim cu ele, au posibilitate de a filma și fotografia 1500 metri, stând în anumite puncte vedeme tot ce mișcă în zona respectivă, unde avem intenția să descoperim și să găsim ceva. Ne-am dotat cu astfel de camere pentru a fi mai eficienți în ceea ce privește controlul pe timp de noapte în privința depistării și prinderii braconierilor, care produc pagube destul de mari”, a declarat președintele AVPS Făgăraș, Sorin Șuler.

Pescarii sportivi și cei care sunt membri ai AVPS Făgăraș pot sprijini în continuare autoritățile prin sesizările lor despre fapte de braconaj la AVPS Făgăraș.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.