Începe campionatul național de juniori, la fotbal. Academia de fotbal CSM Făgăraș participă!


  • Odată cu modificarea protocolului medical în care au fost incluse testele rapide, FRF demarează şi competiţiile de juniori ce erau suspendate. La final de săptămână începe Campionatul Naţional de juniori U19 şi U17, iar la start se află şi Academia de Fotbal CSM Făgăraș

Federația Română de Fotbal a decis, prin Hotărârea Comitetului de Urgență din data de 12 aprilie, începerea Campionatului Național U19 și U17, începând cu data de 17 aprilie. Academia de fotbal C.S.M. Făgăraș a fost repartizată în seria a XI-a, alături de echipele AFC Hermannstadt, ASC Olimpic Zărneşti, ACS Colţea 1920 Braşov și CSM Corona Brașov.

,,Suntem extrem de fericiți că putem din nou să ne bucurăm de fotbal și mai ales că tinerii noștri fotbaliști revin din nou în competiție. A fost o perioadă extrem de lungă și extrem de grea, ultimul joc oficial disputat a fost în data de 1 noiembrie 2019. Iată că de mai bine de 1 an și 5 luni nu am mai disputat nici un joc oficial cu grupele de U17 si U19. Lipsa competițiilor oficiale duce la pierderea motivației, a pasiunii pentru fotbal, astfel că în toată această perioadă am făcut eforturi mari, împreună cu colegii mei antrenori, pentru a-i menține pe copii într-o formă fizică foarte bună și a le menține atenția și dragostea pentru fotbal. Vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles această situație și s-au pregătit la fel de bine și de serios în toată această perioadă”, a declarat George Greavu, director tehnic Academia de Fotbal CSM Făgăraș.

Și la nivelul grupelor mici se întâmpină aceeași problemă, din cauza lipsei competițiilor, mai spune George Greavu. ,,Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil Asociația Județeană de Fotbal Brașov să reia și la acest nivel competițiile oficiale. Bineînțeles că trebuie să respectăm legislația în vigoare, astfel că astăzi, 15 aprilie, au fost testați toți jucătorii din loturile U19 și U17, precum și staful tehnic, urmând ca sâmbătă să debutăm în noua ediție de campionat, acasă, pe teren propriu, în compania colegilor de la AFC Hermannstad. Le doresc mult succes băieților noștri!”, a mai declarat George Greavu.

Primii care vor intra în competiție vor fi fotbaliștii grupei U19, începând cu ora 12.00, urmând ca și colegii lor de la grupa U17 să dispute jocul începând cu ora 14.00. Din păcate, situația actuală, generată de pandemia de COVID-19, nu va permite disputarea jocurilor în prezența spectatorilor, asșdar părinții, suporterii și iubitorii fotbalului vor trebui să mai aibă puțină răbdare până când vor putea din nou să se bucure de fotbal.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.