Biblioteca din oraşul Victoria va fi supra-modernizată


30 de biblioteci din judeţul nostru vor fi modernizate. 4 dintre cele 30 de biblioteci vor fi supra-modernizate. Cele 4 sunt: Biblioteca Judeţeană ,,George Bariţiu” din Braşov, cele din Victoria, Drăguş şi Vama Buzăului.

Consiliul Judeţean Braşov a depus o cerere de finanţare de de circa 20 de milioane de lei pentru un proiect de modernizare a bibliotecilor din judeţ. Proiectul propune renovarea, dotarea şi echiparea cu calculatoare şi echipamente tehnice a 4 sedii de biblioteci din judeţ, care vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale. Celelalte 26 de biblioteci din judeţ, dintre care 20 biblioteci rurale şi 6 orăşeneşti, vor beneficia de schimbarea sau modernizarea echipamentelor informatice.

,,Orașul nostru este la un pas de a intra într-un amplu proiect județean, finanțat din fonduri europene, prin care Biblioteca Orășenească Victoria va fi complet renovată, dotată cu cele mai noi și moderne echipamente tehnice și transformată într-un hub digital de educație.

Colegul meu, vicepreședintele Consiliului Județean Szenner Zoltan, să depună un proiect în valoare totală de 4 milioane euro, pentru care urmează să primească finanțare prin PNRR, ce presupune modernizarea tuturor celor 30 de biblioteci publice din județ. Sunt convinsă că proiectul a fost foarte bine pregătit și documentat și, prin urmare, sunt șanse foarte mari ca județul Brașov să obțină finanțarea.

Biblioteca Orășenească Victoria, împreună cu cele din Drăguș și Vama Buzăului, a fost selectată pentru o amplă transformare. Clădirea va fi complet renovată și reamenajată, partea propriu-zisă de bibliotecă și lectură va fi dotată cu aparatură și echipamente IT noi și moderne, iar în plus vor fi amenajate spații cu diverse funcțiuni specifice, precum atelier 3D, atelier audio-video, atelier de robotică, ateliere de artă și meșteșuguri etc. De toate acestea vor putea beneficia nu numai copiii, ci oameni de toate vârstele din oraşul nostru. Mai mult, Banca Mondială va organiza cursuri de competențe digitale de bază pentru toţi cei care nu au acces la astfel de resurse.

Felicitări, Zoltan, şi mulţumim pentru munca depusă la pregătirea acestui proiect!”, a precizat primarului oraşului Victoria, Camelia Bertea.

Iată bibliotecile incluse în proiect: Biblioteca Judeţeană ,,George Bariţiu”, Codlea, Făgăraş, Săcele, Ghimbav, Râşnov, Rupea, Victoria, Apaţa, Bran, Budila, Cristian, Drăguş, Dumbrăviţa, Feldioara, Hălchiu, Hârseni, Hoghiz, Homorod, Măieruş, Mândra, Moieciu, Ormeniş, Părău, Poiana Mărului, Racoş, Şinca, Vama Buzăului, Voila, Vulcan.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.