Bikeathon împlinește vise! Mai mulți copilași vor merge pentru prima dată la mare


 

Concursul caritabil Bikeathon Țara Făgărașului s-a încheiat sâmbătă seara, după o zi de neuitat la Cetatea Făgăraș. 1.000 de bicicliști au fost la start și au pedalat pentru una din cele 14 proiecte înscrise.

Am vorbit cu mai mulți inițiatori ai cauzelor înscrise și ne-au spus că au ajuns și chiar depășit suma propusă. Astfel, proiectul lor va prinde viață! Unul dintre proiecte este „Sunt copil. Vreau la mare!“. Copilași din medii defavorizate vor vedea, în această vară, pentru prima dată, marea.

bikeathon cauzaInițiatori: Școala din Șoarș, profesor de religie Claudiu Nicolae Buitan.

Am ajuns la 204% din suma dorită, deci peste 12.000 de lei! Acest lucru doar până sâmbătă, 8 iunie. Si, oricum se mai pot strânge sume până pe data de 30 iunie! Numărul de copii care vor merge la mare va fi cu siguranță mai mare. Nu știm exact câți. Noi nădăjduim că undeva la 13-15 copilași. Locația, la fel este în tratative, la fel și perioada! Bikeathon a fost pentru noi de mare folos, pentru că, prin intermediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, am putut să ne promovăm proiectul, să îl facem cunoscut, să îl punem alături de alte proiecte, și de acolo să se ridice. Încă de la începutul campaniei Bikeathon, proiectul nostru, prin cauza pe care o susține, a atins inimile multor oameni, fund cel mai bine finanțat proiect, lucru văzut în procentele strânse, dar și prin premiile primite“, ne-a explicat profesorul Claudiu Nicolae Buitan.

Coordonatorul proiectului, prof. Claudiu-Nicolae Buitan a fost premiat încă din primele săptămâni pentru sumele primite pentru proiect, iar la final a primit premiul cel mare pentru cele mai numeroase sume strânse de un fundraiser pe toată perioada campaniei, dintre toate proiectele, anume peste 4000 lei, iar premiul a constat într-o Bicicletă Pegas. Bicicleta va fi donată sau vândută tot pentru beneficiile proiectului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.