Brașovul, al treilea cel mai vizitat oraș al României anul acesta


Conform statisticilor, România stă destul de bine când vine vorba despre turism. Astfel, în 2023, există orașe care au fost vizitate de peste un milion de turiști.

Statisticile prezentate pe statisticiromania.ro ne arată că cel mai vizitat oraș al țării, în 2023, a fost Constanța, fiind urmat, la mică distanță, de București.

Cifrele arată că, în 2023, peste 1,3 milioane de turiști au vizitat Constanța. Conform oamenilor din turism, acest lucru se datorează în mare parte litoralului.

Constanța

Pe locul al doilea când vine vorba despre numărul de vizitatori se află capitala României, București. Statisticile arată că Bucureștiul a fost vizitat, până acum, în 2023, de aproape 1.,2 milioane de turiști.

București

Locul al treilea al clasamentului este ocupat de un alt oraș extrem de apreciat de turiști. Cifrele oferite de statisticiromania.ro arată că Brașovul a fost vizitat, în 2023, de aproape 1 milion de persoane. Lunile de iarnă sunt cele în care acest oraș înregistrează cel mai mare număr de vizitatori.

Brașov

În acest clasament, Cluj Napoca ocupă poziția a patra, cu aproape 500.000 de turiști. Iașiul, un alt mare oraș al țării, se află pe locul 11, cu puțin peste 260.000 de vizitatori, fiind depășit de orașe precum Suceava sau Sibiu.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.