VIDEO | Deputatul Raluca Borta: ,,Goana după ciolan – Totul sau nimic’’


Prin declarația sa de marți, 26 martie 2024, deputatul de Brașov, Borta Raluca Maria, a criticat dur coaliția de guvernare și deciziile antidemocratice pe care aceasta le-a luat în acest an electoral.

,,De sus până jos, suntem conduși de politicieni de carton, care-și dau BAC-ul după disertații și doctorate care mai de care mai pompoase, dar care mânați de ignoranță, suferinzi de șefie și fără viziune, calcă în picioare democrația și corectitunea politică pentru a-și asigura scaunul călduț și viitorul mandat. România arată astăzi cum arată, din cauza voastră, uzurpatori iluștrii ai scaunelor de demnitari”, a declarat deputata Borta Raluca.

Totodată, aceasta a lansat o provocare: ,,să modificăm sistemul electoral actual, cu unul mai simplu, mai ușor de urmărit și abordat de către orișicine dorește să intre în politică. Printre modificările impetuoase, dar neexhaustive enumăr:

– reducerea considerabilă a numărul de susținători pentru a intra în competiția electorală și a se regăsi pe buletinele de vot;

– propunerea de liste deschise din partea partidelor politice, ordinea candidaților pe liste fiind desemnată de alegători prin vot și nu de președinții de partid;

– reprezentanți neremunerați din partea partidelor politice în secțiile de votare;

– opțiunea pe buletinele de vot ,,Niciunul dintre candidați nu mă reprezintă”, prin care să-și poată exercita dreptul de veto și persoanele care susțin că nu au pe cine pune ștampila”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.