Căsătoriile pot fi încheiate şi în Cetate


În mod tradiţional, la Făgăraş căsătoriile se încheiau la sediul Stării Civile, adică la parterul clădirii în care funcţionează Casa de Cultură. Primarul Făgăraşului vrea să schimbe acest obicei şi să le dea posibilitatea cuplurilor să îşi aleagă pentru cel mai important moment din viaţă un spaţiu uşor mai neconvenţional – Cetatea Făgăraşului. cetatea-fagaras

Modificarea vine într-un moment ce le permite cuplurilor care vor să se căsătorească în această vară să aleagă un alt spaţiu pentru oficierea căsătoriei. Fiind primăvară, cele mai multe nunţi de anul acesta încă nu s-a consumat. Actele trebuie introduse la Starea Civilă cu 10 zile înainte de căsătoria propriu-zisă, aşa încât este timp suficient pentru ca cei care vor să îşi unească destinele în Cetate să poată opta pentru acest spaţiu.

Edilul Gheorghe Sucaciu le-a propus consilierilor locali să aprobe şi alt spaţiu pentru oficierea căsătoriilor, în afară de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Aceştia au aprobat două spaţii din Cetate: Turnul Thomory şi Sala de festivităţi (fosta cramă).

În anii trecuţi au tot existat solicitări ale tinerilor în acest sens.

Legea nr. 119/1996 prevede la art. 24 că se pot încheiea căsătorii şi în alte spaţii stabilite de primar: ,,Căsătoria se încheie de către ofiţerul de stare civilă la sediul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, al primăriei în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul  ori reşedinţa unul dintre viitorii soţi sau, după caz, la un sediu destinat acestui scop, stabilit de primarul unităţii administrativ-teritoriale.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.