Câţi asistenţi personali angajaţi şi câte persoane cu handicap care primesc indemnizaţie are municipiul Făgăraş


În anul 2022, media asistenţilor personali angajaţi pentru asigurarea îngrijirii persoanelor cu handicap înregistrate pe raza municipiului Făgăraş a fost de 197 persoane. Pe lângă aceşti asistenţi personali, alte 150 de persoane au beneficiat de indemnizaţie pentru handicap.

Plecând de la cifrele înregistrate anul trecut, pentru anul 2023 consilierii locali ai Făgăraşului au aprobat un număr de 250 de asistenţi personali, cu posibilitatea de suplimentare în situaţia în care vor mai apărea şi alte cazuri.

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială Făgăraş (DAS), salariul asistenţilor personali variază în funcţie de vechime: 3.000 de lei pentru persoanele cu gradația 0 vechime, 3.000 de lei pentru gradația 1 vechime, 3.000 lei pentru gradația II vechime, 3004 lei pentru gradația III vechime, 3080 lei pentru gradația IV vechime, 3157 lei pentru gradația V vechime.

Cuantumul indemnizației este de 1898 lei, echivalentă salariului asistentului personal gradația 0 net al asistentului personal.

Conform DAS Făgăraş, la momentul de faţă în evidenţele instituţiei figurează 201 persoane cu handicap gradul I care beneficiază de asistenți personali aflați în plată și 170 persoane cu handicap gradul I și care au optat pentru primirea indemnizației.

La fiecare început de an este necesară aprobarea unui număr de asistenţi pentru confirgurarea bugetului pe anul în curs.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.